Algemeen

De Boer Waterproofing Solutions werkt mee aan C-mine project

C-Mine is de naam voor een ontwikkelingsproject van de voormalige steenkoolmijn in het Belgische Winterslag. De C staat voor creativiteit. Een deel van de gebouwen en installaties is behouden gebleven en heeft monumentenstatus. De gebouwen in historiserende stijl dateren uit de periode 1912-1925.

De stad Genk (eigenaar van C-mine) bouwt, mede onder financiële impuls van Europa, de C-mine site in Winterslag uit op vier pijlers: cultuur, creatieve economie, toerisme-recreatie en educatie. Op dit moment is C-mine al de thuisbasis van onder meer Stockmansblauw (het atelier van kunstenaar Piet Stockmans), Euroscoop, restaurant Terrae (bekend van ‘Mijn Restaurant’) en het jonge IT-bedrijf Nascom.

De Boer Waterproofing Solutions levert waterdichting voor de “C-Tour” (de belangrijkste bezoekersattractie van C-Mine: een belevingsparcours door de ondergrondse gangen.)

De bezoeker wordt ondergedompeld in een nieuwe wereld en verkent de ondergrondse restanten van een bewogen industrie. Het parcours eindigt op de top van de hoogste schachtbok van Vlaanderen (62 meter), met een schitterend uitzicht over het plein, de site en de wijde omgeving.

Voor het waterdicht maken van de tunnels wordt beroep gedaan op de Higt-tech producten van De Boer. De tunnels worden bekleed met :
* DeboFlex 3 T/F P 180 als onderlaag
* DuO B&T 5 GRAN/F c 250 als bovenlaag.

meer informatie vindt u op www.c-mine.be
Build for Life