Tuin

De 47ste Tuindagen van Beervelde vanaf 11 mei

oonaangevend voor België, stellen de Tuindagen van Beervelde met hun meer dan 200 deelnemers u in de gelegenheid om in één van de mooiste privédomeinen van het land een prachtige selectie te ontdekken van zowel Belgische als buitenlandse boom- en plantenkwekers.
Naast een uitgelezen keuze van de meest veeleisende plantenliefhebbers, biedt Beervelde ook een uniek aanbod aan van antiek en decoratie die met de tuin te maken hebben.

Maar de Tuindagen van Beervelde zijn eerst en vooral een aangename manier om een dag in een exclusief kader door te brengen. Of het nu voor de sfeer is, om op zoek te gaan naar nieuwigheden en specialiteiten of om andere gepassioneerden te ontmoeten.

Vietnam krijgt een ereplaats tijdens de komende editie van de Tuindagen van Beervelde.
Als vervolg op het recente bezoek van prins Filip en prinses Mathilde aan Vietnam zal dit land het gastland zijn in Beervelde komende 11, 12 en 13 mei.

De Lotus (Nebulo Nucifera), die haar wortels in de modder heeft en waarvan de bloemen ontluiken boven de waterspiegel; de lotus, het boeddhistisch symbool bij uitstek, is de nationale plant van Vietnam. Maar de lotus verdraagt onze winters niet.
Daarom hebben we een andere typisch Vietnamese plant, bamboe, gekozen om de flora van Vietnam te vertegenwoordigen.

Een bijkomende reden om bamboe te kiezen is de recente introductie van nieuwe variëteiten, die ons te weinig gekend leken.

Nieuw in Beervelde: 2 dagen om een tuin aan te leggen!
Twee dagen lang (vrijdag en zaterdag), onder uw ogen, zullen drie ploegen studenten afgevaardigd door drie voorgeselecteerde tuinaanlegscholen een opgelegde tuin aanleggen. De bedoeling is zijn vakmanschap te demonstreren. Op de derde dag (zondag) zal een jury zich uitspreken.
Een initiatief van de Belgische Federatie van de Groenvoorzieners (BFG).

Praktische info
Datum en uur: 11, 12 en 13 mei 2012 van 10 tot 18 uur.
Lokatie: Beerveldse Baan 33, Lochristi.

Toegang:
€10 per persoon. Inbegrepen inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer van de planten tot aan de straat.
€8 per persoon voor groepen van minimum 25 personen.
NIEUW ! €15 per persoon voor de volledige Tuindagen (met polsband)
Gratis voor kinderen tot en met 14 jaar.
Honden aan de leiband zijn toegelaten.