Tuin

De 43ste Tuindagen van Beervelde vanaf 7 mei

Toonaangevend voor België, stellen de Tuindagen van Beervelde met hun meer dan 200 deelnemers u in de gelegenheid om in één van de mooiste privédomeinen van het land een prachtige selectie te ontdekken van zowel Belgische als buitenlandse boom- en plantenkwekers.
Naast een uitgelezen keuze van de meest veeleisende plantenliefhebbers, biedt Beervelde ook een uniek aanbod aan van antiek en decoratie die met de tuin te maken hebben.

Maar de Tuindagen van Beervelde zijn eerst en vooral een aangename manier om een dag in een exclusief kader door te brengen. Of het nu voor de sfeer is, om op zoek te gaan naar nieuwigheden en specialiteiten of om andere gepassioneerden te ontmoeten.

Het thema: "Fragaria, Prinses van de Moestuin"

Beervelde had de voorbije jaren thema's zoals 'Groendaken', 'De heropening van het station te Beervelde' of heel eenvoudig 'Appelen en peren uit eigen tuin'. Voor de exposanten telkens een extra stimulans om hun stand op een originele manier aan te pakken.

Dit jaar hebben wij ons door de sprookjesprinsessen laten inspireren. Het idee ontstond vanuit de rijke traditie van Beervelde als aardbeiendorp. Elk jaar wordt er immers een Aardbeienprinses verkozen die kort na haar aanstelling op het Koninklijk Paleis in Brussel ontvangen wordt om er een uitgelezen selectie Beerveldse aardbeien aan te bieden.

De bezoekers zullen niet alleen de mogelijkheid hebben om alles te leren over deze heerlijke fruitsoort maar ook kunnen vaststellen hoe de exposanten zich hebben laten inspireren door het thema.

Op zaterdag zullen de 10 kandidates voor de titel van Aardbeienprinses het domein doorkruisen. De bekroning van de prinses zal zaterdagavond plaatsvinden. Op zondagochtend zal de net verkozen Aardbeienprinses 2010 in een koets aankomen om de exposanten die zich het best door het thema hebben laten inspireren, persoonlijk te feliciteren.

De aquarel op de affiche die de volgende Tuindagen aankondigt is van de hand van de getalenteerde kunstenaar Michel Charrier. Trouwe bezoekers zullen het architecturale element op de aquarel zeker herkennen. Ze zullen ook opmerken dat de prinses in de moestuin van het domein wordt voorgesteld.

Meer informatie vindt u op www.parkvanbeervelde.be