Tuin

Daniel Ost Chrismas Days in Sint-Niklase stadhuis

Doorheen zijn rijkgevulde carrière verwierf bloemensierkunstenaar Daniël Ost wereldfaam. Dat de man echter ook zijn roots in het Waasland trouw blijft, bewijst hij eens te meer met een project in thuisstad Sint-Niklaas. Twee jaar na ‘Daniël Ost @ Home’, en met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, zal hij van 11 tot en met 14 november 2010 opnieuw een ongeziene bloemen- en plantenpracht creëren. Deze keer wordt het stadhuis van Sint-Niklaas zijn droomdecor.

Het prachtige neogotische bouwwerk zal baden in een zee van bloemencreaties die Daniël Ost speciaal voor deze gelegenheid ontwerpt. Ook bij deze gelegenheid verwachten we weer duizenden bezoekers. Bent u één van hen? In de originele bloemstukken zal u niet alleen de typische signatuur van de meester herkennen, u zal er ook inspiratie vinden voor de komende eindejaarsfeesten. Rijkversierde feesttafels, decoratieve en monumentale bloemendecoraties, maar ook kleine kunstige bloemsierstukken. U ziet vast wel enkele creaties naar uw smaak!

Uniek stadhuis

Het stadhuis van Sint-Niklaas werd gebouwd tussen 1876 en 1878 naar een ontwerp van de Gentse architect Pieter Van Kerckhove. Een schoolvoorbeeld van neogotiek; een mengeling van een oud Vlaams gotisch geheel met een beiaard in het 40 meter hoge belfort en op de hoeken voorzien van niet-functionele pinakeltjes. Het interieur is sober maar toch bijzonder plechtig. Een ruime inkomhal brengt u in de monumentale traphal die naar de grote trouwzaal leidt, waar men een uitzicht heeft op de grootste markt van België.

Het ter beschikking stellen van het stadhuis voor de tentoonstelling van bloemensierkunstenaar Daniël Ost is een unicum! Dat het stadsbestuur bij hoge uitzondering zijn toelating gaf voor dit evenement, is niet alleen te danken aan het feit dat Daniël Ost de jongste ereburger van de stad is, maar vooral aan zijn rol als ambassadeur die zijn stad Sint-Niklaas bekendheid verschafte over de hele wereld. Kom dus langs en laat u, samen met de andere duizenden bezoekers, overweldigen door de pracht van het gebouw.

Unieke bloemensierkunst

De stijl die Daniël Ost hanteert is zonder meer uniek te noemen. Dat is ook de reden dat tal van regeringen, vorstenhuizen, emiraten, wereldwijde organisaties en verenigingen een beroep doen op zijn creativiteit om bij diverse gelegenheden aangepaste bloemen- en plantendecoraties uit te werken. Als perfectionist laat Daniël Ost niets aan het toeval over. Voor de geplande Christmas Days zullen ca. 25 Japanse leerlingen worden overgevlogen die dag en nacht, in de ateliers van Daniël Ost, alle voorbereidende werkzaamheden zullen uitvoeren met een engelengeduld én vooral met kennis van zaken. Op de tentoonstelling zullen tal van nieuwe bloemenvariëteiten te zien zijn, verwerkt in betoverende creaties om bij weg te dromen.

Op alle voorgaande tentoonstellingen van Daniël Ost werden duizenden bezoekers geteld. Op de Daniël Ost Christmas Days worden er, door de succescombinatie van ongeziene creaties en het unieke kader, gegarandeerd records gebroken!

Van 11 tot en met 14 november 2010 - Stadhuis Sint-Niklaas