Algemeen

Confederatie Bouw betreurt beslissing FIFA

De Confederatie Bouw, overkoepelende werkgeversorganisatie voor de bouwsector, betreurt de beslissing van het Uitvoerend Comité van de FIFA om de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor de organisatie van het WK voetbal in 2018 niet te weerhouden. Toch blijven nieuwe investeringen in onze stadions noodzakelijk.

Zelfs zonder WK hadden de clubs en de overheid voor € 295 miljoen plannen voor nieuwe of vernieuwde stadions. In sommige steden wordt een volledig nieuw stadion gebouwd. Andere steden zullen de beschikbare capaciteit van hun bestaande stadions optrekken. Er is in België duidelijk nood aan moderne, polyvalente stadions, die aan de strenger wordende vereisten kunnen voldoen. Het is de verdienste van de kandidatuur dat dit proces in gang is gezet.

“In het kader van stedelijke ontwikkeling moeten wij nadenken over hoe onze stadions er in de toekomst zullen uitzien”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. “Onze Belgische bedrijven hebben zeker de knowhow om mooie dingen te verwezenlijken.”
Build for Life