Interieur

Cocoon start zaterdag voor de 20e keer

Dit weekend gaat Cocoon weer van start in Brussels Expo. Cocoon is een consumentenbeurs die niet meteen de rol van ziener dient te vervullen. Cocoon speelt vooral in op trends en producten waar de consument ‘hic & nunc’ behoefte en zin in heeft. Zo richt Cocoon voor de eerste keer een ‘outdoor’- zone in omdat men in november beslissingen moet nemen inzake de aanleg van tuin, zwembad, jacuzzi…. Zeker als men er tegen de volgende zomer al volop wil van genieten! Cocoon is géén designbeurs, wel een algemene woon- en decoratiebeurs met ruimte voor design. Elk jaar strijken de professionals uit de internationale interieurwereld neer in Milaan om er de laatste trends en nieuwigheden te ontdekken. Op Cocoon kan de consument daar een graantje van meepikken: de woonbeurs brengt nieuw Belgisch design en biedt ruimte aan nieuwigheden in het algemeen. Er wordt ook extra aandacht besteed aan het Belgisch Meubel: kwaliteit van bij ons. Op Cocoon krijgen alle woongenres een platform en net dat maakt de beurs zo uniek!

Happy Birthday Cocoon!

Bovendien viert Cocoon dit jaar zijn 20ste verjaardag en plant het een retrospectieve. Op de Cocoon Avenue (middengang van paleis 5,6 en 7) worden de interieurtrends van 1990 tot 2010 tot leven gebracht met grote foto’s en kleine tijdsgebonden objecten. Op de avant-première en de Cocoonnight wordt de bezoeker vergezeld van feestelijke muziek. Cocoon als groots woonfeest!

Cocoon in the Garden

Naast de Cocoon Avenue wordt een heuse buitenzone gebouwd: ‘Cocoon in the Garden’. Meer dan ooit zijn interieur en tuin met elkaar verbonden. Men spreekt over tuin-’kamers’, tuinmeubilair wint aan belang en de grens tussen interieur en exterieur vervaagt. In deze zone wandelt de bezoeker als het ware naar buiten, de tuin in, het terras op....

Cocoon & design

Belangrijk is de terugkeer van het design op Cocoon. Hier wordt vooral gefocust op Belgische designers met zowel gevestigd als nieuw talent. Deze zone wordt voorzichtig opgebouwd en zal gestaag groeien.
Cocoon is de enige nationale beurs die de trends in de verschillende woongenres - van klassiek over exotisch tot hyper modern - op de voet volgt.



Home Sweet Belgium

In tijden van crisis zoekt de consument het dichter bij huis, wil hij de eigen economie stimuleren en heeft hij oog voor duurzaamheid en eerlijke handel. Dit gegeven sluit naadloos aan bij het thema ‘Home Sweet Belgium’ waarbij de Belgische meubelfabrikanten een platform krijgen om hun vakmanschap en diversiteit te tonen aan het grote publiek.

Cocoon als hét nationale Lifestyle-Event

Van de exposanten wordt verwacht dat ze de bezoeker verrassen met nieuwigheden en kwaliteit. Op Cocoon zijn alle sectoren aanwezig. Het is de bedoeling dat de verschillende firma’s met elkaar gaan samenwerken om de bezoeker een nog beter totaalbeeld en gericht advies te kunnen geven. Verder kan en moet Cocoon uitgroeien tot een Lifestyle Evenement.Een evenement waar wonen en lifestyle hand in hand gaan.

Cocoon praktisch

Openingsuren: van zaterdag 20 tot en met zondag 28 november van 11 tot 19 uur
Nocturne: vrijdag 26 november tot 23 uur
Inkomprijs: € 10, gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar
Tickets online: € 8, te bestellen via de beurswebsite
Web: www.cocoon.be
Kinderopvang: Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom in de kinderopvang die gratis ter beschikking wordt gesteld tijdens het weekend en op
woensdagnamiddag. De kinderopvang bevindt zich tussen de Patio en Paleis 5.