Algemeen

CleanBouw lanceert eerste reiniger voor zonnepanelen

Studies bewijzen dat zonnepanelen wel degelijk minder renderen als ze vuil zijn. Ook de KU Leuven onderzocht het effect van vervuiling op het rendement. Stof, uitwerpselen van vogels vervuilen de zonnecellen en het meeste daarvan kan de regen niet wegspoelen. Daarbij speelt ook de hellingshoek een rol: hoe lager de hellingsgraad, hoe meer het vuil blijft zitten. Zo daalt het rendement van zonnepanelen jaar na jaar tussen de 2 en de 7 procent. Schone zonnepanelen verbeteren het rendement al snel met 5 procent.

Het bedrijf CleanBouw bvba produceert met SP Cleaner de eerste zonnepanelenreiniger in België. SP Cleaner is een gepatenteerd product, speciaal ontwikkeld om zonnepanelen makkelijk te reinigen.

Zonnepanelen zijn niet zelfreinigend en moeten dus gepoetst worden. Minstens twee keer per jaar, in bosrijke of industriële gebieden best vaker. Maar niet met om het even wat: hard water is uit den boze, net als agressieve of schurende producten. Dat maakt SP Cleaner revolutionair: het product reinigt zonnepanelen zonder risico op krassen of beschadiging. Bovendien is naspoelen met water niet nodig.

SP Cleaner is in België al verkrijgbaar bij de betere doe-het-zelfzaak. CleanBouw verdeelt het product ook in Europa.
Build for Life