Algemeen

Carports afgezet na instorten dak

Op last van politie en brandweer zijn in de Hengelose wijk Slangenbeek bij 26 woningen de carports afgezet met linten. Donderdag kwam spontaan het dak van de carport naar beneden bij de familie Eising. De auto van het gezin is fors beschadigd, niemand raakte gewond.

"We hebben inmiddels contact gehad met Te Pas Bouw in Enschede die de carport tien jaar geleden heeft gebouwd. Volgende week worden alle 26 carports gesloopt en vervangen", vertelde Eising vrijdag. De dakplaat is deels van hout en ligt in een metalen frame. De plaat is daar tussendoor geschoten. "De plaat was helemaal volgezogen met water. Dat is waarschijnlijk funest geworden."

Knallen
Volgens Eising zijn er al langer problemen met de carports. Bij koud weer werken de platen en veroorzaken soms harde knallen. "Daardoor zijn in het verleden al bouten losgesprongen."

Oplossing
Een woordvoerder van Te Pas Bouw betreurt het incident en vraagt de onderaannemer die de carports geplaatst heeft voor een oplossing te zorgen. "Lukt dat niet, het is immers bouwvak in Twente, dan gaan we het zelf doen. We willen dat er voor de bewoners zo snel mogelijk een oplossing komt."

Stutten
De gemeente Hengelo maakte vrijdag bekend dat het met behulp van een aannemersbedrijf de carports gaat stutten met zogeheten stempels. Uiterlijk vrijdagavond is deze klus geklaard en zijn de carports voldoende veilig tot ze worden gesloopt.
Build for Life