Algemeen

Burgemeester van Amsterdam onthult toekomstvisie hoofdstad

De ambities van burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan zijn niet gering. `Laat ik het brutaal zeggen: over tien jaar kan Amsterdam als gateway tot Europe in dezelfde league spelen als Parijs of Londen. Heb je niet die ambitie, dan is er kans dat je wegzakt`.

Groei is noodzakelijk, maar geen doel op zichzelf. Het belangrijkste motief is het grote aantal mensen dat niet meer mee doet aan de dynamiek van deze tijd. Het armoedeprobleem moet aangepakt worden, maar ook het woongenot en de leefbaarheid. Die zijn namelijk van cruciaal belang voor economische groei, aldus Van der Laan.

Over tien jaar moet Amsterdam nog steeds veel hoofdkantoren huisvesten die zich richten op de Europese markt. Zij zorgen voor werkgelegenheid, van advocaten tot schoonmakers. In 2040 moet het aantal inwoners van de metropool Amsterdam verdubbeld zijn. Het gaat om zo`n 400.000 nieuwe woningen in de stad of in de nabijheid. Het werkklimaat moet aantrekkelijker worden door overheid, kennisinstellingen en bedrijven samen te laten werken op het gebied van opleidingen, infrastructuur en dynamiek in de stad.

Gebaseerd op: fd.outlook
Build for Life