Algemeen

Brand bij bouwbedrijf Bostoen in Drongen

Bostoen nv bevestigt de brand in haar kantoren en magazijn te Drongen. Ondanks hypermoderne brandbeveiliging, brak rond 20u30 gisterenavond om nog onbekende reden een zware brand uit. 75% van de administratieve ruimte en magazijnen werd beschadigd. Er vielen geen gewonden. Door preventieve maatregelen, kon de server gered worden, waardoor Bostoen verwacht binnen 3 tot 4 dagen opnieuw volledig operationeel te zijn.

Bostoen werk momenteel nauw samen met de brandweer om de exacte locatie en reden van de brand te achterhalen. Daar het onderzoek nog loopt, kan er nog geen verdere informatie verstrekt worden.

“Bostoen is sinds 6 jaar bezig om al haar gegevens te digitaliseren. Daardoor gingen er geen persoonsgegevens of contracten verloren. We verwachten dan ook binnen 3 tot 4 dagen opnieuw volledig aan de slag te kunnen”, verklaart Stephan Bostoen, CEO van Bostoen nv.

Naast de kantoorruimte, werd ook een klein deel van de magazijnen door rook beschadigd. Dankzij zowel preventieve maatregelen zoals het veiligstellen van alle gegevens en een snelle interne herstructurering zullen zowel huidige als nieuwe klanten een minimum aan hinder ondervinden van de huidige situatie. Midden volgende week start het bedrijf opnieuw op uit containerbureaus, van op dezelfde locatie.

De werkgelegenheid van de 350 personeelsleden bij Bostoen komt niet in gevaar, aldus Stephan Bostoen, daar de meesten actief zijn op de werven.

Over Bostoen

Bostoen NV, het familiebedrijf van Francis Bostoen uit Drongen, is sinds 1982 dé referentie voor bouwen in Vlaanderen. In de eerste jaren, realiseerde Bostoen zo’n 30 sleutel-op-de-deur woningen. Met 500 rechtstreekse en onrechtstreekse werknemers, heeft het bouwbedrijf nu jaarlijks zo’n 450 woningen in de pijplijn.
Build for Life