Nieuwbouw

Bouwwerken aan hoofdzetel Renson van start

Op 5 juni zijn de bouwwerken aan de hoofdzetel van RENSON® aan de Maalbeekstraat in Waregem gestart. Achter een imposante glasgevel ontstaan tegen het einde van het jaar een showroom, vergaderruimtes en een auditorium met meer dan 250 zitjes.

Het komende half jaar zal de hoofdzetel van RENSON® langs de autosnelweg Kortrijk-Gent er als een bouwwerf uitzien. Het elegante kantoorpand op stelten - het visitekaartje van de specialist in ventilatie en zonwering van de hand van architect Jo Crepain - wordt verbouwd. De ruimte onderaan het gebouw wordt dichtgemaakt met een imposante glasgevel. Achter die gevel ontstaat het ‘customer centre’ van RENSON® met een centrale receptie, ontvangstruimtes voor klanten, vergaderzalen en een auditorium, waar grote groepen van meer dan 250 personen aan presentaties kunnen deelnemen. Voor kleinere groepen kan dit auditorium ook opgedeeld worden in 3 afzonderlijke ruimtes.

“De blikvanger van het project moet de nieuwe showroom van 1250 m² worden, waar zowel de professionele klant als de consument terecht kan,” zegt Johan Debaere, communicatieverantwoordelijke bij RENSON®. “Naast een toonzaal voor de verschillende innovatieve oplossingen en concepten van RENSON®, moet deze ruimte uitgroeien tot een kenniscentrum, waar klanten terecht kunnen met vragen over ventilatie, zonwering, akoestiek, ….” De eerste plannen van deze uitbreidingswerken dragen nog de stempel van wijlen Jo Crepain, terwijl het project verder wordt opgevolgd door Luc Binst.