Nieuwbouw

Bouwputten in Rotterdam passen bij dynamiek van de stad

In Rotterdam weerklinkt in talloze bouwputten gehamer, geklop en geboor. Voor bewoners kan dat overlast geven, maar stiekem zijn Rotterdammers ook wel trots op de bedrijvigheid. De bouwputten passen bij de beweging, vernieuwing en dynamiek in Rotterdam. Onlangs werd een bouwputtenfietstocht georganiseerd. Op het programma stonden onder meer het oude postgebouw, de markthal aan de Binnenrotte en de Maastoren.

De bouwdrift is nodig om het centrum van Rotterdam te vullen met mensen. In tegenstelling tot andere grote steden wil niemand in het centrum van Rotterdam wonen. In het document `Stadsvisie Rotterdam` is de ambitie geformuleerd dat er tot 2030 56.000 woningen komen in de binnenstad. Een wezenlijk deel van de bewoners moet bestaan uit hoogopgeleide mensen met creatieve beroepen, want dat is een economisch interessante groep.

Naast het centrum krijgt ook Zuid een lift. Katendrecht, tussen de Rijn- en Maashaven, dreigde ten onder te gaan aan criminaliteit. Voormalig burgemeester Opstelten stelde in 2008 een avondklok in. De kades van Katendrecht worden nu volgebouwd met luxe appartementen. Hans Blankert, voorzitter van de Economic Development Board Rotterdam, meent dat Rotterdam inmiddels wel over zijn calimerocomplex heen is.

Gebaseerd op: HP/De Tijd