Algemeen

Bouwinnovatie – anders organiseren: minimale verliezen door maximale betrokkenheid

Dit najaar bieden Cevora en de Confederatie Bouw u de unieke gelegenheid om een aantal workshops rond organisatorische innovatie te volgen. Naast technologische evoluties staat uw bouwbedrijf ongetwijfeld ook voor een aantal andere uitdagingen zoals het vinden en behouden van geschikte medewerkers, het voldoen aan steeds hogere kwaliteits- en rapporteringseisen en kostenefficiënt werken. Weet u al hoe u een antwoord biedt op deze vraagstukken? Een aanzet wordt alvast gegeven op 6 oktober in Affligem.

Om een concreet antwoord te bieden op de vragen die uw bouwbedrijf bezig houden zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Eerst is er bij een aantal Vlaamse bouwbedrijven ter plaatse een enquête afgenomen dat als basis diende voor een boeiend gesprek over organisatorische innovatie. Wat wordt er al gedaan en wat zien bedrijfsleiders mogelijk?

Gebaseerd op deze input vond in juni in Antwerpen een proefworkshop plaats rond ‘Organisatorische innovatie in Vlaamse bouwbedrijven’. Deze avond was vooral bedoeld om af te toetsen hoe de aanwezigen reageerden op de verschillende onderwerpen. Met deze feedback konden de gastsprekers hun presentaties nog verder bijschaven.

Op donderdag 6 oktober organiseert Cevora en de Confederatie Bouw immers het evenement ‘Bouwinnovatie – anders organiseren: maximale betrokkenheid, minimale verliezen’. Dit evenement bestaat onder meer uit workshops die zullen doorspekt zijn met praktische tips en best practices. U, als deelnemer, kan twee workshops kiezen uit het aanbod van vier workshops:
  • Hoe meer winst maken door uw verliezen te beperken? Hoe processen op de bouwplaats optimaliseren en kostenefficiëntie laten primeren?
  • Anders organiseren voor een beter resultaat of hoe met een minimum aan medewerkers een maximum aan projecten realiseren?
  • Hoe het beste uit uw medewerkers halen? Hoe vakmensen meer betrekken bij hun taken en mee verantwoordelijk maken voor het eindresultaat?
  • Jongeren boeien en ouderen binden of omgekeerd? Hoe omgaan met de uiteenlopende verwachtingen van de verschillende generaties?

De workshops staan open voor alle bouwbedienden die onder het paritair comité 218 vallen maar zijn in eerste instantie gericht op bedrijfsleiders, HR-bedienden en projectleiders. Uw deelname is kosteloos.

Praktische info:
Wanneer: donderdag 6 oktober 2011 om 15u
Waar: congrescentrum De Montil, Affligem
Broodjes zijn voorzien rond 20u

De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf u snel in. Meer info? www.cevora.be/bouwinnovatie, of vul het onderstaande formulier in.
Build for Life