Algemeen

Bouwgroep Van Laere niet langer strategisch voor AvH

De Antwerpse investeringsgroep Ackermans & van Haaren (AvH) heeft nog niet zo lang geleden industriële partijen gepolst naar hun interesse voor de bouwgroep Van Laere. Dat schrijft De Standaard woensdag.

Van Laere is een onderdeel van de divisie 'bouw- bagger- en milieudiensten', een van de vier divisies van AvH. Van Laere, gevestigd in Burcht bij Antwerpen, maakt al sinds 1989 deel uit van de holding en is een van de laatste onafhankelijke bouwbedrijven die regelmatig hengelen naar overheidsopdrachten voor de aanleg van infrastructuur.

Hoewel Van Laere deel uitmaakte van de kernactiviteiten van AvH, is de band niet meer zo gebetonneerd als vroeger. 'Ze verbergen niet dat ze af willen van Van Laere, maar ze zijn daarin opportunistisch. Ackermans & van Haaren zal niet verkopen tegen om het even welke prijs, enkel als ze een goed bod krijgen', zegt een specialist.

Van Laere is gespecialiseerd in werken van burgerlijke bouwkunde, milieu- en industriële projecten, kantoor- en parkeergebouwen. Bij de groep werken 640 mensen. Van Laere boekte vorig jaar een omzet van 213 miljoen euro bij een nettowinst van 4,3 miljoen euro.

Van Laere wordt aangestipt als een interessant platform voor industriële spelers die nog onvoldoende in België actief zijn. Daarbij wordt onder meer aan het Franse bouwconcern Bouygues gedacht.
Build for Life