Algemeen

Bouwbedrijf JMD uit Sint-Truiden failliet

Bij de bouwgroep JMD uit Sint-Truiden zijn 150 banen bedreigd. De directie van JMD legde gisteren de boeken neer en de handelsrechter sprak meteen het faillissement uit. Het bericht staat in het Belang van Limburg en is bevestigd. Ook een bouwbedrijf uit Kortrijk is failliet verklaard.


Blijkbaar had het bedrijf problemen met zijn betalingen aan de RSZ. Maar, volgens Bart Henckaerts van de socialistische vakbond, heeft het faillissement wellicht ook te maken met een grootscheeps onderzoek naar zwartwerk.

De vakbonden willen de 150 werknemers van JMD helpen om zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden. Samen met de curatoren gaan ze daarvoor het herplaatsings-fonds inschakelen. De bouwgroep JMD deed schilder-, pleister- en vloerwerken.

Bouwbedrijf D'Huyvetter failliet verklaard

De handelsrechtbank in Kortrijk heeft het bouwbedrijf D'Huyvetter uit Anzegem-Vichte en Oudenaarde failliet verklaard. Ruim vijftig mensen verliezen hun job.

D'Huyvetter werkte al een paar maanden onder een gerechtelijk akkoord dat het bedrijf beschermde tegen schuldeisers. Maar er zijn geen financiële middelen meer om verder te werken. Drie curatoren onderzoeken wat ze nog kunnen doen.

Negentig werknemers moeten afvloeien bij glasbedrijf

Bij het glasbedrijf Glaverbel Coating in de buurt van Charleroi moeten de komende twee jaar wellicht negentig werknemers afvloeien.

Glaverbel Coating is gespecialiseerd in zonnewerend glas voor grote bouwprojecten. Het bedrijf slankt af, omdat de vraag is geslonken en er te veel concurrentie is uit lage loonlanden.
Build for Life