Algemeen

Bouw laatste toren WTC Almere uitgesteld

De bouw van de derde toren van het WTC in Almere, Majestic, wordt voorlopig uitgesteld, omdat er op dit moment te weinig vraag is naar kantoorruimte. Dat meldt Almere Vandaag. Het aanbod in Almere is opgelopen tot 150.000 m2, 25%. van de totale voorraad van 600.000 m2. Dit is ongeveer 5% van de kantoorvoorraad in de Metropoolregio Amsterdam. Het nieuwe aanbod is vooral te vinden in de twee gerealiseerde torens van het WTC, een ontwikkeling van Eurocommerce.

Volgens Almere Vandaag is de hoge leegstand geen reden tot zorg voor de gemeente. In een reactie op een artikel in die krant schrijft de gemeente dat een groot aanbod van kantoren in Almere hoeft niet per definitie ongunstig hoeft te zijn. 'Direct beschikbaar aanbod van moderne kantoorgebouwen is nodig om bedrijven met een huisvestingsvraag en een korte vestigingstermijn te kunnen huisvesten. Tot voor kort had Almere geen modern aanbod beschikbaar voor grote gebruikers. Het nieuwe aanbod vervult in deze een goede functie.'

WTC Almere (L'Hermitage) moet in totaal een omvang krijgen van 90.000 m2. De 120 meter hoge Carlton (28 verdiepingen en 39.000 m2) en de lagere Martinez (23.000 m2) werden vorig jaar opgeleverd. In Carlton wordt nog 24.000 m2 aangeboden. De eerste en de tiende tot en met negentiende verdieping zijn verhuurd. Voor Martinez is nog geen huurder gevonden.
Build for Life