Gereedschap

Bosch accuboorhamer met Premium-Lithium-Ion-technologie

Met een slagenergie van 1,7 joule en een gewicht van slechts 2,6 kg biedt de nieuwe Bosch GBH 18 V-LI Professional vakmannen de beste prestatie /gewicht-verhouding van alle op de huidige markt verkrijgbare accuboorhamers in de 18 voltklasse. Daarbij beschikt hij over de langste acculooptijd in zijn klasse: met één lading van de Premium-Lithium-Ion-accu kan de Bosch GBH 18 V-LI Professional 115 gaten (6 x 40 mm) in beton aan. De efficiëntie van de boorhamer berust vooral op de koolborstelvrije Bosch EC-motor met een rendement van 80 procent, in vergelijking met de 60 tot 70 procent rendement van traditionele DC-elektromotoren. Tevens is de motor stofdicht, duurzaam en geheel onderhoudsvrij.

Met zijn compacte formaat van slechts 285 mm lengte en het geringe gewicht van 2,6 kg voldoet de Bosch GBH 18 V-LI Professional aan alle wensen van de vakman. De accuboorhamer biedt extreme robuustheid en duurzaamheid bij de dagelijkse werkzaamheden van elektriciens, airco-installateurs of droogbouwers. Zelfs na een val van twee meter hoogte functioneert de accuboorhamer nog perfect. Omdat de accuboorhamer erg goed in de hand ligt, bewijst de Bosch GBH 18 V-LI Professional zich vooral voor het gebruik op moeilijk te bereiken plekken en werken boven het hoofd. De accuboorhamer behaalt diameters van 4 tot 12 mm bij boringen in beton, steen en metselwerk.

Andere nuttige details van de accuboorhamer zijn een geïntegreerd LED-licht, een laadtoestandsindicatie en de flexibele keuze van verschillende 18 voltaccu's. Het "Flexible Power System" van Bosch biedt als enige de keuzemogelijkheid van twee accuversies per voltklasse: De "Premium"-accu (3,0 Ah en 2,6 Ah) voor een nog langere acculooptijd en de "Compact"-accu (1,3 Ah) met minder gewicht voor aangenamer werken.

Bosch premium-Lithium-Ion-accu met lange levensduur

De lange levensduur van de Bosch premium-accu’s is te danken aan de Electronic Cell Protection (ECP). Deze beschermt de accu ten alle tijde tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Standaard levert Bosch de accuboorhamer GBH 18 V-LI Professional met een 30-minutensnellader. Dankzij de "Hyper-Charge"-laadtechniek van Bosch zijn de accu's al na de helft van de oplaadtijd voor 75 procent geladen. Een geheugeneffect blijft achterwege en de accu's zijn zelfs na maanden stil te hebben gelegen dan toch gereed voor gebruik.

Standaard in de L-BOXX: het ideale transport- en bewaarsysteem

De Bosch GBH 18 V-LI Professional wordt standaard geleverd in het nieuwe verpakkingsconcept, de L-BOXX. Door het eenvoudig klikken en loskoppelen van verschillende L-BOXX-en kunnen meerdere elektrische gereedschappen gemakkelijk vervoerd worden. Hiermee is de L-BOXX comfortabeler dan andere gangbare bewaarkoffers. Hij is eenvoudig in te delen om gereedschap, accessoires en materialen ordelijk te bewaren. De L-BOXX is de duurzame opberg- en transportpartner voor de vakman, die hem met zijn sterke constructie niet in de steek laat. Iedere individuele LBOXX kan met 25 kg beladen worden. Het klikmechanisme maakt het mogelijk om L-BOXX-en te stapelen tot een totaal gewicht van 40 kg. Het deksel zelf kan een gewicht aan tot 100 kg. De L-BOXX is in een samenwerkingsverband van Bosch en Sortimo, marktleider voor bedrijfswageninrichtingen, ontwikkeld.

Bosch GBH 18 V-LI Professional in het "Bosch ProTeam" testen

Bouwprofessionals uit heel Europa kunnen innovaties van Bosch Professional Power Tools zelf testen en hun ervaringen met collega professionals delen. Vanaf 1 juli tot 30 september 2010 kan de vakman zich inschrijven via www.bosch-pro-team.com voor het testen van de accuboorhamer, de Bosch GBH 18 V-Li Professional.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Bosch GBH 18 V-LI Professional is inclusief 2 x 3,0 Ah accu, snellader en in de L-BOXX vanaf mei 2010 verkrijgbaar tegen de adviesprijs van 489,95 euro excl. BTW.