Boels Verhuur verstevigt marktpositie in Duitsland

15 september 2004 Bron: Cobouw
Boels, verhuurder van bouwmachines, hoogwerkers, liften en ander gespecialiseerd materieel, heeft zijn zinnen gezet op een stevige marktpositie in grote delen van Duitsland. Als eerste stap zijn de Duitse vestigingen van branchegenoot HSS overgenomen.

Met de overname van de Duitse vestigingen van branchegenoot HSS brengt Boels het aantal filialen in Duitsland op dertig.

“Wij hadden al vestigingen in de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Beieren”, zegt algemeen directeur P. Boels van Boels. “De vestigingen van HSS bevinden zich voornamelijk in de regio Berlijn, waar we nu dus een goede positie verkrijgen.”
Boels verwacht de komende zes maanden nog eens 25 filialen in Duitsland te openen. “Die verdere uitbreiding zullen we wel op eigen kracht moeten realiseren”, aldus de directeur. “HSS was in Duitsland eigenlijk het enige bedrijf dat een vergelijkbaar concept als dat van ons heeft. Dus met een breed assortiment aan verhuurartikelen.”
De verhuurder van professionele machines en gereedschappen ziet in Duitsland grote mogelijkheden. “We merken dat Europese bouwbedrijven, in navolging van Engeland en de Verenigde Staten, steeds vaker kiezen voor het outsourcen van hun materieelbehoefte. In Duitsland bevindt deze ontwikkeling zich nog in een beginfase. Voor ons betekent dit extra groeikansen.”

Zwaartepunt
Het Boels-concern is naast Duitsland actief in Nederland, waar nog altijd het zwaartepunt van de activiteiten ligt, en België. In totaal heeft de onderneming 92 vestigingen en 800 werknemers. De omzet bedraagt ongeveer 75 miljoen euro.
“Als het meezit passeren we dit jaar nog het aantal van honderd vestigingen”, zegt Boels. “In Nederland zijn er niet veel plekken meer waar een Boels-vestiging mogelijk is. Maar in België willen we nog groter worden. Binnenkort gaan we starten in Wallonië. Dat is weer een hele nieuwe stap.” Verder heeft Boels voorzichtig zijn blik gericht op de Scandinavische landen.
Branchegenoot HSS, eigendom van de Britse investeringsmaatschappij 3i, gaat zich voortaan concentreren op zijn belangrijkste markten Engeland en de Verenigde Staten.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo