Interieur

Best of Design plus award 2010 voor Mona en Enzo

Het jonge Belgische bedrijf Basalte mocht op Light & Building in Frankfurt een Best of Design Plus award ontvangen voor de innovatieve aanraakschakelaars Mona en Enzo. De nieuwe internationale award werd tijdens Light & Building uitgereikt in het Frankfurt Trade Fair Centre. Uit de deelname van 140 bedrijven en 259 producten mochten 32 producten een Design Plus award in ontvangst mochten nemen.

Twee producten werden echter onderscheidden met een speciale Best of award waaronder Basalte met Mona (zie foto linksonder) en Enzo (zie foto rechtsboven). De jury was unaniem en stelde dat Basalte met Mona en Enzo een duidelijke richting aantoont hoe schakelaars er in de toekomst zullen uitzien.

Mona en Enzo zijn aanraakschakelaars die door een tijdloos en exclusief design geschikt zijn voor verschillende architecturale omgevingen.

Mona is een sensueel vormgegeven ronde schakelaar waarvan het volledige oppervlak aanraakgevoelig is. De eenvoudige geometrische lijn zorgt er voor dat Mona harmonieus versmelt met het interieur. Een ingebouwde LED verlichting zorgt ervoor dat Mona ook in het donker zichtbaar blijft.

Enzo is een meervoudige aanraakschakelaar die bestaat in een tweevoudige en in een viervoudige versie. Het afgeronde retro design en het gebruik van hoog kwalitatieve materialen als gepolijst aluminium, glas en leder zorgt voor een tijdloos en exclusief karakter. Ook Enzo beschikt over een ingebouwde LED verlichting.

Beide series zijn ontworpen voor domoticasystemen zoals KNX.