Algemeen

Belgisch project winnaar Betonprijs 2009

Tijdens het traditionele Betonprijsdiner, in de Doelen in Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam op 18 november 2009 de toegekende Betonprijzen uitgereikt. In de categorie Beton en Samenleving is het Crematorium Heimolen (zie foto) in Sint Niklaas (België) de gelukkige winnaar.

De winnaar in de categorie Woningbouw is het Woonhuis Osseforth Stein, in de categorie Utiliteitsbouw: Datacentrum TU Delft, in de categorie Bruggen en Viaducten: Julianabrug Zaandam, in de categorie Constructies in de Waterbouw: Aquaduct ‘Langdeel’ in de N31 en in de categorie Uitvoering: Ongelijkvloerse kruising Muiderbrug. De constucteursprijs gaat dit jaar naar Royal Haskoning Nederland BV.

De Jury
De jury bestaat uit: Peter Keur (voorzitter), Romeo Malizia, drs. Piet van Loenhout, prof.dipl.ing. Jan Vambersky, drs. Alex Vermeulen MBA, ing. Dick van Well, ir. Han Westelaken, ir. Dick Stoelhorst (secretaris).
“Het aantal deelnemende projecten is dit jaar groot en de kwaliteit ervan is bijzonder hoog,” verklaart Peter Keur, juryvoorzitter van de Betonprijs 2009.
“Nederlandse ingenieurs blijken innovatief te zijn op het gebied van techniek, materiaaltoepassing en uitvoeringslogistiek.
De jury had er een hele kluif aan om tot een weloverwogen oordeel te komen.

Meer informatie over de winnaars vindt u op www.betonvereniging

Build for Life