Algemeen

Bedrijfssites gaan van tekst naar beeld

Websites van bedrijven zijn momenteel hele bergen tekst, maar de overgang naar veel meer beeld zal niet lang meer op zich laten wachten. Dat is de overtuiging van ex-journalisten Mike Ackermans en Leo de Later, de oprichters van webvideoproducent CorpTV.

Met CorpTV produceren Ackermans en De Later video-interviews met bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen, onder meer met de presentatie van bedrijfsresultaten. Ze vullen ook persberichten en -conferenties aan met beeld en maken videopresentaties in en voor bedrijven voor hun intranetten. In korte tijd verwelkomde het Amsterdamse bedrijf klanten als KPN, Océ, ASML en Centerparcs. De SER liet een videoverslag maken van een congres. In juli 2008 kon CorpTV ook DSM toevoegen aan het klantenbestand. In de non-profit sector maakte CorpTV een productie voor de Mondriaan Onderwijsgroep.

CorpTV werd opgericht in 2007. De oprichters benadrukken dat het niet om journalistiek gaat, maar om corporate communicatie. `Bedrijven houden de regie en huren ons in om de boodschap zocaantrekkelijk mogelijk te brengen`, aldus Ackermans.
Build for Life