Bedrijfsnieuws

Beamix maakt deel uit van Maxit Group

Beamix, bouwklassieker op gebied van droge mortels, maakt sinds kort deel uit van de maxit Group, europees leider op vlak van productconcepten in premix en geëxpandeerde klei en andere gerelateerde bouwmaterialen.

Via de maxit Group kan Beamix haar degelijke reputatie versterken en haar service verder uitbreiden. Beamix krijgt toegang tot nieuwe segmenten en is vast van plan om met de extra knowhow die zij in huis haalt, nieuwe markten te betreden en bijkomende innovatieve producten aan te bieden. Al naargelang de doelgroep, zal dit gebeuren onder de merknaam Beamix en/of maxit.

Beamix is een toonaangevende producent en leverancier van droge mortels in Nederland en België. Vanuit de vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Grimbergen levert Beamix zowel grote hoeveelheden in bulk op bouwplaatsen als kleinere hoeveelheden in verpakte vorm via de handel in bouwmaterialen en de doe-het-zelfzaken. Beamix haalde in 2003 een omzet van EUR 50 miljoen en telt in totaal ruim 200 werknemers. Beamix werkt volgens ISO 9001 en beschikt bovendien o.a. over de volgende certificaten: KOMO/BV en BENOR.

De maxit Group, die sinds oktober 2003 bestaat en voortvloeit uit de naamswijziging van Heidelberg Building Materials Europe (HBE), groepeert verschillende bedrijven uit de sector van premix en geëxpandeerde klei en andere gerelateerde activiteiten met het oog op de gezamenlijke actieve ontwikkeling van innovatieve productconcepten en de verbetering van de financiële resultaten. De maxit Group is actief in meer dan 30 landen, heeft een omzet van EUR 970 miljoen en stelt zo’n 5000 werknemers tewerk. De groep heeft meerdere merken in haar portefeuille. De bekendste zijn Optiroc, maxit, Heidelberger Bauchemie en Beamix. De maxit Group maakt op haar beurt deel uit van de Heidelberg Cement Group waaronder bekende namen als Enci en CBR vallen.

“Beamix staat in de sector algemeen bekend als een betrouwbaar merk, dat kwaliteit uitstraalt en synoniem is van een goede service. De maxit-fusie was evenwel een noodzaak. Om bv. sterker te staan in, onder andere, de renovatiemarkt, een groeiend segment dat bij de klant meer en meer een behoefte van kant-en-klare producten creëert. Of om de vakman een uitgebreider concurrentieel productenaanbod te kunnen presenteren. De maxit Group opent voor ons de deuren naar innovatieve producten voor deze markten“: zegt Boudewijn Donceel, Algemeen Directeur bij Beamix.
Build for Life