Bedrijfsnieuws

Batibouw succes voor Atab

Atab nv, de referentie voor dakbedekkingsmaterialen, isolatiematerialen en vloeibare waterdichting en solarsystemen blikt nu al terug op een bijzonder succesvolle 51e editie van Batibouw. Met een duidelijke focus van de bezoekers op energiebesparing onder de vorm van zonne-modules voor patte daken en PIR- isolatie, mocht de stand van Atab -een dag voor het einde van de beurs- maar liefst 8.000 bezoekers of 45% meer dan in 2009 verwelkomen. Ook de nieuwe Comfort zolderisolatie van haar gamma IKO enertherm, die op Batibouw voorgesteld werd aan het grote publiek, was een voltreffer.

De bezoeker kon op Batibouw 2010 kennismaken met het totaalgamma aan producten en systemen van Atab. Atab is immers fabrikant van hoog rendement systemen in PIR Isolatie (IKO enertherm), dakdichtingssytemen (Polygum, Spectraplan TPE, IKO reflect), waterdichtingsproducten (IKO pro) en een van de belangrijkste spelers op het gebied van solar systemen voor platte daken. Het accent van de stand lag duidelijk op het energiedak, met isolatie en zonnemodules als blikvangers.

Atab energiedak

De verschillende dakoplossingen met zonnemodules konden tijdens de editie van 2010 op heel wat interesse rekenen. Dankzij de grotere bekendheid van de subsidiëring voor de plaatsing enerzijds als de betere inburgering van de verschillende systemen anderzijds, was de isolatie en de zonnemodules van ATAB de absolute topper van de beurs. Tijdens de eerste dagen werden maar liefst 276 concrete opdrachten tijdens Batibouw alleen genoteerd.

Daar zowel de flexibele zonnemodules (IKO solar) als de Solindra-solar ‘Tube’ systemen een minimale levensduur kennen van 25 tot 30 jaar dient de ondergrond even duurzaam te zijn om de investering te verantwoorden. Als totaalleverancier levert ATAB meteen ook een nieuw dak. ATAB maakt hiermee zijn naam waar als one-stop-shop oplossing.

IKO enertherm Comfort Isolatie

De trend was reeds voelbaar in 2009 en zet zich nadrukkelijk door in 2010: isolatie geniet een groeiende belangstelling. Als isolatiefabrikant positioneert ATAB zich duidelijk op de markt. De cashpromotie voor de particulier naar aanleiding van Batibouw, waarbij voor de 100 eerste aankopen van een enertherm PIR isolatiepakket de koper €100 teruggestort ontvangt op zijn/haar bankrekening, was dan ook een succes. Aan deze promotie is tevens een ludieke fotoactie verbonden: maak een grappige foto van de isolatiewerken en maak kans op een fijn geschenk. De cashpromotie loopt nog tot eind maart.
Build for Life