Algemeen

Batibouw sluit professionele dagen af

Batibouw sluit professionele dagen af
Naar goede gewoonte opende Batibouw met twee professionele dagen. Op donderdag 1 maart om 10u opende de organisatie de beurs officieel. Professionelen uit de bouwsector waren daarna welkom om, samen met de pers, de vele informatieve standen te ontdekken en persconferenties bij te wonen. Om de eerste professionele dag feestelijk af te sluiten werden een aantal exposanten voor hun uitstekend voorbereide deelname beloond met de Communication Awards. Eveneens op donderdag gaf Europees Commissaris Connie Hedegaard een druk bijgewoonde lezing over Europa’s 20-20-20 beleidsvisie. Een derde hoogtepunt was de uitreiking van de felbegeerde ECO-Award, de prijs voor meest milieuvriendelijk product of dienst, door staatssecretaris Melchior Wathelet op vrijdag 2 maart.

Europees Commissaris voor Klimaat
De aanwezigheid van Europees Commissaris voor Klimaat Connie Hedegaard paste perfect binnen het kader van ”groene opportuniteiten”, één van de thema’s op Batibouw. Mevrouw Hedegaard gaf tijdens haar conferentie toelichting bij Europa’s 20-20-20 beleidsvisie. Energie-efficiëntie en duurzaamheid zullen de komende jaren duidelijk sleutelwoorden blijven voor de bouwsector. Het werd duidelijk dat niet te onderschatten inspanningen noodzakelijk zijn om de Europese energie- en milieudoelstellingen te halen, maar ook dat deze uitdagingen aanzetten tot innovatie.

Het BouwForum van de Confederatie Bouw illustreerde deze tendens onder de noemer ‘Innovate to Grow’ over ‘groene jobs’ in de bouw. Door te innoveren brengen bedrijven nieuwe of efficiëntere oplossingen op de markt en wordt er ingespeeld op de actuele noden van particulieren. Tijdens het BouwForum werd deze technologische evolutie geïllustreerd met bijdragen van onder meer trendwatcher Herman Konings, het WTCB en verschillende aannemers, architecten en studiebureau’s.



De Communication Awards
Communicatie is voor bedrijven van aanzienlijk belang om zichzelf en hun producten op de markt te profileren. Door hun deelname aan Batibouw zetten de exposanten reeds een stap in de goede richting om de naambekendheid van hun firma te versterken. Een beurs biedt immers het ideale platform voor live communication met klanten, prospects en leveranciers.Dit gaat echter niet allemaal vanzelf. Het publiek en de pers in de eerste plaats op de hoogte brengen van hun deelname aan Batibouw, is uiteraard een conditio sine qua non. Daarnaast dienen de producten ook ter plaatse op de best mogelijke manier te worden aangeprezen, opdat de bezoekers zich zowel vanuit esthetisch oogpunt aangetrokken voelen, als voldoende informatie terugvinden op de stand.

Om deze exposanten die het maximum uit hun beursdeelname halen voor hun inzet te feliciteren, worden naar jaarlijkse gewoonte de Communication Awards uitgereikt. De jury bestaat hierbij uit professionals uit de beurs- en communicatiesector. Tijdens de exposantencocktail werden de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt:

Het bedrijf Wienerberger (Paleis 5 – stand 309) werd beloond met een Communication Award voor de meest efficiënte beurscommunicatie. L-Door (Paleis 1 – stand 302 ) en SAPA Building System (Paleis 4 – stand 208) kaapten respectievelijk de tweede en derde plaats weg in deze categorie.

De prijs voor de beste productpresentatie werd uitgereikt aan Augustijns Keukens (Paleis 11 – 304) in de categorie exposanten met een stand kleiner dan 70m². De tweede plaats was weggelegd voor Tende (Intres Belgium) (Paleis 3 – Stand 220). Aquaconcept (Paleis 4- Stand 333) ontving de eerste prijs in de categorie exposanten met een stand groter dan 70m². Het ging daarbij Knauf (Paleis 5 – Stand 405) en Stiebel Eltron (Paleis 12 – Stand 219) vooraf. Buiten categorie werd ook Recticel Insulation beloond (Paleis 4 – Stand 420).



Vanaf zaterdag 3 maart 10u opent Batibouw ook de deuren voor het grote publiek.
Build for Life