Buitenschrijnwerk

Batibouw nieuws: Renson Loggia-schuifpanelen

In de lente, herfst of winter genieten we van de binnenkomende zonnestralen. In de warme zomermaanden kan die zon echter veel leed bezorgen: broeierig hete leef- en slaapkamers, storende reflecties in TV en computer, verkleuring van meubelen. Een buitenzonwering biedt een efficiënte oplossing. Met Loggia®-schuifpanelen van RENSON® kan de gebruiker de lichtinval in de woning beïnvloeden. Bij een aangename lichtinval worden de panelen gewoon weggeschoven. Bij risico op oververhitting kunnen de ramen afgeschermd worden door de panelen helemaal of gedeeltelijk ervoor te schuiven. Deze schuifpanelen bestaan uit een stevig aluminium kader met geïntegreerde aluminium lamellen of doek. RENSON® breidt nu zijn gamma schuifpanelen uit met de Loggiawood® - een combinatie van een aluminium kader met lamellen uit hout van hoge kwaliteit.

Natuurlijk licht is essentieel voor onze gezondheid en ons humeur. Door veel vensters in onze woning te integreren, zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen kan. Dit vermindert tijdens de koude wintermaanden en de tussenseizoenen ook het energieverbruik. In de zomermaanden kunnen de zonnestralen ons echter veel leed bezorgen. Denk maar even aan die hete woon- en slaapkamer, waar we nauwelijks kunnen leven of slapen. Door de verbeterde woningisolatie blijft de warmte immers in de woning hangen, met oververhitting tot gevolg. Bovendien kunnen door die zon ook reflecties in het TV-scherm en verkleuring van vloer, meubilair, … optreden.

Toch kunnen deze problemen eenvoudig vermeden worden dankzij een efficiënte buitenzonwering. RENSON® is constant op zoek naar oplossingen om te beantwoorden aan esthetische, duurzame en efficiënte zonwering, zoals de Loggia®-schuifpanelen. Met deze verticale schuifpanelen kan de gebruiker de lichtinval in de woning beïnvloeden. Bij een aangename lichtinval worden de panelen gewoon weggeschoven. Bij risico op oververhitting kunnen de ramen afgeschermd worden door de panelen helemaal of gedeeltelijk ervoor te schuiven.

De Loggia®-schuifpanelen bestaan uit een stevige kader waarin lamellen uit aluminium vast gemonteerd worden. Er zijn verschillende kaders in functie van de gewenste afmetingen en de plaatselijke windkracht: LG.040 voor hoogtes tot ongeveer 2500 mm, LG.065 voor hoogtes van meer dan 2500 mm en LG.130 voor panelen tot 6000 mm hoogte. Elk kader kan dan weer met verschillende soorten lamellen besteld worden. Dit leidt tot verschillende resultaten op het vlak van visuele dichtheid of verduistering. Op basis van deze Loggia® met ingebouwde vaste aluminium lamellen ontwikkelde RENSON® ook schuifpanelen met kantelbare lamellen (Loggia® LG.130), met doek (Loggiascreen®) en met windvast doek (Loggiascreen® 4Fix). Deze Loggia®, beschikbaar in alle kleuren, wordt manueel of motorisch bediend en kan als vast paneel of als schuif- of vouwpaneel besteld worden.

Loggiawood®

Vandaag zet RENSON® een nieuwe stap in de uitbreiding van zijn gamma zonweringpanelen en stelt de Loggiawood® voor. Dit schuifpaneel verenigt de kwaliteit en vormvastheid van aluminium met de elegantie en natuurlijkheid van hout. De Loggiawood® omvat een kader in geëxtrudeerd aluminium met geïntegreerde lamellen uit hout van hoge kwaliteit, dat natuurlijk vergrijst. Deze panelen zijn uitgerust met hoogwaardig onderhoudsvrij schuifbeslag en worden op maat gemaakt, gemonteerd in de fabriek en montageklaar geleverd. Dit systeem kan manueel of motorisch bediend worden en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: keuze uit 2 houtsoorten (WRCedar en Padouk), keuze uit verschillende lamellenvormen en vrij te kiezen lamelstap en –helling.

Renson op Batibouw 2011: Paleis 4, stand 216