Algemeen

Batibouw 2009: De niet te missen jubileumeditie!

Batibouw 2009: De niet te missen jubileumeditie!
Van donderdag 26 februari tot en met zondag 8 maart vormen de hallen van Brussels Expo dé plaats van afspraak voor iedereen die in de bouwsector actief is en/of bouw-, renovatie- of inrichtingsplannen koestert. Batibouw houdt er dan immers haar VIJFTIGSTE editie!

Voor de vijftigste verjaardag van ‘s lands grootste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector worden tal van feestelijkheden gepland. De exposanten zullen in de bloemetjes worden gezet met een feest. Daarnaast zullen uiteraard ook de bezoekers tijdens de jubileumeditie van de feestelijkheden kunnen genieten.

Uit de communicatiecampagne blijkt duidelijk dat de schildpad voor de gelegenheid in een nieuw jasje werd gestoken. Zo werd de website volledig vernieuwd en is een nieuwe publiciteitscampagne opgestart. Met haar nieuwe motto beoogt Batibouw behalve in de bouwwereld, ook een begrip te worden in de Belgische woordenschat: “I BATIBOUW MY HOME”! Wie van zijn huis houdt, die Batibouwt.

Op donderdag 26 en vrijdag 27 februari kunnen de bouwprofessionals al exclusief kennis maken met de verbluffende nieuwigheden die de sector dit jaar voor hen in petto heeft. Het grote publiek wordt hartelijk verwelkomd vanaf zaterdag 28 februari tot en met zondag 8 maart. Diegenen die ten volle van hun dag willen genieten, bereiden hun bezoek best voor door alvast een kijkje te nemen op de website www.batibouw.com. Tickets bestellen via de site kan vandaag al, en dit aan een voordelig tarief (met €2 korting).

Centrale thema’s

Drie bijzonder boeiende thema’s staan dit jaar centraal op de beurs. Voor het eerste thema – “50 jaar Batibouw = 50 jaar bouwen en architectuur” – wordt niet enkel op de rijke geschiedenis van de beurs teruggeblikt, maar ook op die van de gehele bouwsector.

Bijzonder actueel is het tweede thema “Betaalbaar Wonen”. Dat een eigen woning de droom van nagenoeg iedere Belg vormt, lijdt geen twijfel. Met enerzijds een slabakkende economie en een dalende koopkracht en anderzijds de torenhoge vastgoedkosten, lijkt die droom echter voor velen onbetaalbaar te worden. Op Batibouw 2009 wordt duidelijk dat wie van de klassieke paden durft afstappen om met de nodige creativiteit nieuwe concepten, technieken en materialen te gebruiken, toch nog zijn of haar droomwoning kan realiseren.

Zij die manieren zoeken om van hun woning ook een echte thuis te maken, zullen hun hart zeker kunnen ophalen bij het laatste thema: “Comfortabel Wonen”. Algemeen Directeur van FISA Geert Maes verduidelijkt: “Hierbij hoeft het niet per sé om luxe te gaan – hoewel daarvoor uiteraard ook plaats is op de beurs – maar om alle nieuwe snufjes en producten die het leven vergemakkelijken en helpen om van een huis een echte thuis te maken. Die oplossingen voor meer comfort moeten natuurlijk ook betaalbaar en duurzaam zijn; onze exposanten bieden een hele waaier aan mogelijkheden op Batibouw. Het is echter wel duidelijk dat hier eerder de medioren worden geviseerd: zij die hun leven lang hebben gewerkt en bij hun thuiskomst kiezen voor gemak en comfort.”

Evenementen

Ook dit jaar biedt Batibouw naast de vele nieuwigheden van de exposanten weer een ruim aanbod aan evenementen. Menig bouwproducent wordt er in de bloemetjes gezet tijdens één van de Awardceremonies die de beurs rijk is. Ook voor de grote spelers uit de sector is Batibouw het uitgelezen moment om met hun boodschap naar buiten te komen. Naar jaarlijkse gewoonte biedt de evenementenkalender van Batibouw voor ieder wat wils. De kalender kan nu reeds op www.batibouw.com worden geconsulteerd.

Build-IT: het ICT-platform voor de bouwsector

De bouwprofessionals kunnen tijdens hun bezoek aan BATIBOUW net als vorig jaar gratis op Build-IT terecht. Met deze beurs-in- beurs wordt een platform aangeboden voor ICT-diensten, gericht tot de bouwsector. Men kan er tijdens de professionele dagen – 26 en 27 februari – alle nieuwe hard- en software te ontdekken die de verdere informatisering en optimalisering van het bedrijf ondersteunen.

Batibouw Dreamfactory blijft (ver)bouwdromen waarmaken

Diegenen die Batibouw bezoeken met de bedoeling hun woonst of een deel er van opnieuw in te richten, kunnen opnieuw terecht in de Batibouw Dreamfactory. Mits voorafgaande afspraak via de website en een bijdrage van € 35 kunnen geïnteresseerden een 45 minuten tellende sessie boeken met zo’n interieurarchitect. Deze zal op basis van meegebrachte plannen en foto’s de (ver)bouwers in spe adviseren. Inschrijven kan vanaf 1 februari op www.batibouwdreamfactory.be.

Schildpad roadshow

Uniek dit jaar is dat er ook buiten de hallen van Brussels Expo en voorafgaand aan de beurs activiteiten zijn gepland die in de jubileumeditie van BATIBOUW kaderen. Er wordt immers een interstedelijke wedstrijd georganiseerd rond het thema “Duurzaam Bouwen” die in de vorm van een roadshow het land doorkruist. Maes omschrijft de idee hierachter als volgt: “Voordien kwamen mensen naar Brussel voor Batibouw, nu komt de schilpad ook zelf naar de mensen toe”. Batibouw doorkruist het land om zich in een tiental steden op een centraal punt te installeren. Er worden 20 reuzengrote schildpadden neergezet. Op hun schild worden multiple choice vragen met betrekking tot duuzaam bouwen geafficheerd. De winnaars van de quiz ontvangen gratis één van de 5.000 gratis inkomtickets voor Batibouw of andere prijzen.

Stressloos naar BATIBOUW

Donderdag 26 februari 2009 kan het professionele publiek als eerste de volledig afgewerkte standen ontdekken. De bedrijvigheid van de opbouw maakt dan plaats voor de eigenlijke beurs, dé ontmoetingsplaats bij uitstek om de nieuwigheden uit de sector te ontdekken.

Brussels Expo is makkelijk bereikbaar en heeft rechtstreekse op- en afritten (7bis en 8) aan de ring. Er is ruim voldoende parkeerplaats voorzien. Parking C biedt zelfs plaats aan 10 000 wagens. Aangeraden wordt wel om de Brusselse ring tijdens de spits te vermijden.

Ook met het openbaar vervoer is Batibouw eenvoudig te bereiken. Met de B-Dagtrip kan je vanuit eender welk Belgisch treinstation naar de beurs. De Lijn biedt eveneens een combiticket aan.

In al deze Batibouwcombitickets zijn steeds heen- en terugreis per trein, bus, metro en /of tram begrepen en de toegang tot de beurs.
Build for Life