Nieuwbouw

Basisschool 24H architecture opgeleverd

In Thailand is de eerste fase van de door 24H architecture ontworpen duurzame basisschool opgeleverd. De basisschool ten zuiden van de stad Chiang Mai bestaat uit een aantal kleine paviljoens.

De school bevat ‘klaslokaalpaviljoens’ en ‘salapaviljoens’. De buitenmuren van de klaslokaalpaviljoens zijn gemaakt van kleisteen, de binnenmuren van platgeslagen aarde. De ramen in de klaslokalen zijn gemaakt van glas afkomstig van de ‘deur’ van wasmachines en glazen flessen. De salapaviljoens zijn bestemd voor de algemene functies als de kantine en de aula. Het ‘dak’ van deze paviljoens is gemaakt van geweven bamboe.

De school is niet alleen duurzaam op architectonisch gebied, maar zorgt er ook voor dat voedselresten omgezet worden in biogas. Dit biogas wordt gebruikt om te koken.

De privébasisschool is bestemd voor 375 leerlingen. De kinderen worden aan de hand van een boeddhistische aanpak onderwezen in de standaardvakken, zoals wiskunde en Engels, en in traditionele vakken als het weven van kleding en het leren van lokale agrarische methodes.

De tweede fase van het project wordt in april 2012 opgeleverd.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl