Algemeen

Atomium viert uitgebreid in 2008

In 2008 is het vijftig jaar geleden dat het Atomium werd opgetrokken ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1958. Het uitgebreide feestprogramma voor die verjaardag werd vandaag voorgesteld aan de pers.

Tussen 17 april en 19 oktober 2008 zijn tientallen activiteiten en evenementen gepland in en rond het gebouw op de Heizel.

Vlakbij het Atomium wordt een tijdelijk paviljoen opgebouwd met naar schatting 43.000 bierkratten. Daarin vinden tentoonstellingen en filmprojecties plaats voor het grote publiek. De geschiedenis van de wereldtentoonstellingen vormt de rode draad.

Er komt ook een tentoonstelling, "Tussen utopie en werkelijkheid", die is opgezet door het archief van de stad Brussel, het Algemeen Rijksarchief en de vzw Atomium. "Die expositie spitst zich toe op de herdenking van het jaar 1958 en wordt gekoppeld aan een rondleiding in het Atomium", aldus Henri Simons van vzw Atomium.

Verder bestaat het programma onder meer uit rommelmarkten, een volksbal en fietstochten. Ook komt er een luchtshow rond de bollen van het Atomium, in samenwerking met Brussels Airport.
Build for Life