Algemeen

Amsterdam weer duurste hotelstad van Nederland

De hotelprijzen in Amsterdam zijn het afgelopen halfjaar 7% gestegen. Voor een kamer in de hoofdstad moet nu gemiddeld 115% worden betaald. In Amsterdam, maar ook in Maastricht zijn het afgelopen halfjaar de hotelprijzen gestegen door de toenemende boekingen van Nederlandse gasten. Dat is af te leiden uit de boekingen bij Hotels.com, een van de grootste boekingssites voor hotelkamers in de wereld. De cijfers tonen volgens de website een herstel van hotelprijzen.

Deze zomer liggen de prijzen van hotelkamers ze wereldwijd 2% hoger dan in de zomer van 2009, de eerste stijging die hotels.com ziet sinds eind 2007.

Amsterdam heeft daarmee het predikaat 'duurste hotelstad van Nederland' weer terug. Vorig jaar was Den Haag de hoofdstad net voor. Maar daar is de kamerprijs juist gedaald, van € 115 naar € 109. Den Haag moet nu ook Utrecht (€ 112) en Leiden (€ 110) laten voorgaan.

De kamerprijzen daalden het sterkst in Groningen (-14% tot € 78) en Breda (12% lager op € 59). Volgens Hotels.com geven Nederlandse gasten de voorkeur aan een overnachting in Amsterdam of Rotterdam, boven Maastricht, Den Haag of Groningen. Hotels.com is onderdeel van de Amerikaanse reisorganisatie Expedia.
Build for Life