Nieuwbouw

Amrath Hotel Hazeldonk geopend

Het nieuwe Amrath Hotel Hazeldonk op de gelijknamige pleisterplaats langs de snelweg A16/E19 is geopend. Het driesterren plus hotel ligt aan de oostzijde van de snelweg, bij de belangrijkste grensovergang van België naar Nederland. Het hotel beschikt over 92 kamers, een ontbijtruimte annex café en is het zestiende hotel van de Nederlandse Amrâth Hotelgroep.

Ook ander horecavastgoed op Hazeldonk-Oost is in handen van de horecaketen. Het wegrestaurant op Hazeldonk-Oost was, naast Hotel Brabant en Smits Hotel Utrecht, onderdeel van de Smits-groep, die in 2001 door Amrâth Hotels & Restaurants is overgenomen. Sindsdien is het terrein geheel herontwikkeld. Het wegrestaurant is verhuurd aan McDonald’s en La Place. In 2006 kocht Amrâth Hotels & Restaurants het voormalige GWK gebouw en verhuurde het aan Oishii Asian Grill and Noodles.

Het parkeerterrein is volledig heringericht en Rijkswaterstaat heeft het afgelopen jaar de aanvoerwegen opnieuw ingericht. Dagelijks passeren 82.000 voertuigen de grensovergang, ofwel 20 mln per jaar. Direct grenzend aan de verzorgingsplaats Hazeldonk ligt het Logistic Center Hazeldonk-Meer, een terrein met 160 bedrijven in de logistieke sector.