Alustone, enige 100% reukdichte klinkerdeksel

31 maart 2009 Bron: vprnewsline
Met Alustone introduceert ACO Passavant een aluminium klinkerdeksel van topkwaliteit. Dé oplossing dus om waterputten of ruimtes onder terrassen en opritten op een simpele en esthetische manier toegankelijk te houden.
Vrijwel onzichtbaar te verwerken, duurzaam en makkelijk uitneembaar …
Dat wordt volop genieten van het terras zonder angst voor vervelende geurhinder!

Gegarandeerd water- en geurvast

Het hoogwaardig gelaste klinkerdeksel Alustone is 100% reukdicht dankzij de soepele, holle EPDM-dichting. Deze ononderbroken dichting wordt samengedrukt door het gewicht van het opgevulde deksel en blijft soepel doorheen de jaren.
De dichting bevindt zich in een voorgevormde, ronde uitsparing in de onderkant van het deksel. Doordat ze niet verlijmd is, kan ze indien nodig eenvoudig worden vervangen of afgewassen.

De unieke afgeronde profilering aan de onderzijde van het raam zorgt ervoor dat infiltrerend water tussen raam en deksel dienst doet als extra hydraulisch reukslot.
De hoeveelheid van dat indringende sijpelwater, én van vuildeeltjes, wordt echter beperkt dankzij de speciaal schuin afgewerkte opranden van raam en deksel. Gedaan dus met ruime, zichtbare spleten tussen het zelfcentrerende deksel en het raamkader.

Licht, makkelijk hanteerbaar én stevig

Alustone is licht en eenvoudig hanteerbaar, zowel bij de plaatsing als gebruik nadien. Dankzij de superieure laskwaliteit ontbreken scherpe randen en ook de hoekprofielen zijn mooi afgerond. Omdat er dus weinig of geen vuildeeltjes tussen de speciale opranden van raam en deksel kunnen komen, is het deksel steeds makkelijk uitneembaar via de hefpunten en 2 meegeleverde hefsleutels. De hefopeningen zijn voorzien van kunststof bouten die beschadiging van de schroefdraad voorkomen. De kunststof afdekkapjes onderaan in die openingen voorkomen dan weer dat bij plaatsing binnendringend betonmelk de schroefdraad zou aantasten.

Verzakking van het deksel is uitgesloten doordat de dekselrand onderaan op het raamkader rust. En omdat de bodemplaat niet met laspunten is bevestigd, maar stabiel in een doorlopende groef is geschoven, kan ze ook niet kromtrekken.

Het ingewerkte deksel voldoet aan belastingsklasse A 50 kN en is bestand tegen stapvoets verkeer van personenwagens.

Met een kaderhoogte van 10 cm is Alustone ideaal voor het fijn, esthetische inwerken in een oppervlak van klinkers of andere verhardingstypes. Het gloednieuwe klinkerdeksel is standaard verkrijgbaar in 8 kadermaten.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo