Algemeen

Afwerkingsbedrijf B-Stuc runner-up in Saint-Gobain Gypsum International Trophy

Afwerkingsbedrijf B-Stuc runner-up in Saint-Gobain Gypsum International Trophy
Tijdens de Saint-Gobain Gypsum International Trophy afgelopen vrijdag is het Belgische afwerkingsbedrijf B-Stuc runner-up geworden in de categorie pleisters. Ben en Raphaël Goossens realiseerden samen met hun team de pleisterwerken tijdens de renovatie van het Hasseltse kunstcentrum Z33, wat zorgde voor een mooie tweede plek binnen één van de zes categorieën. De International Trophy is een tweejaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Saint-Gobain die het vakmanschap en de creativiteit met gipskartonplaten en pleisters van bedrijven wereldwijd in de verf zet. B-Stuc kreeg hun trofee ter plaatse bij Z33 uit handen van Dirk De Meulder, CEO Gypsum and Insulation Building Activities Benelux, en Hasselts Schepen voor economie Rik Dehollogne.

Afwerkingsbedrijf B-Stuc o.l.v. Ben en Raphaël Goossens verzilvert internationale tweede plaats in categorie pleisters

B-Stuc, winnaar van de Belgische National Trophy in de categorie pleisters, is tweede geëindigd tijdens de Saint-Gobain Gypsum International Trophy. B-Stuc was verantwoordelijk voor de pleisterwerken tijdens de renovatie van het Hasseltse kunstcentrum Z33. In Z33 worden de ruime openbare tentoonstellingsgalerijen afgewisseld met intieme zalen. De grootste uitdaging voor B-Stuc waren de enorme oppervlakken die bepleisterd moesten worden waarbij de visuele overgangen tot een minimum beperkt moesten worden. De jury kon het vakmanschap van B-Stuc smaken en beloonde hen met een tweede plek in de categorie pleisters.

Ben en Raphaël Goossens: “We zijn enorm trots dat we dit bereikt hebben. We hadden niet verwacht om zo hoog te eindigen, net zoals we vorig jaar ook niet verwacht hadden om de Belgische National Trophy binnen onze categorie te winnen. We kwamen vandaag voor het eerst terug in Z33 sinds de opening, en het doet echt deugd om hier te kunnen rondlopen en ons werk te zien.”


Dimitri Reekmans, Regio Manager bij Gyproc Saint-Gobain België: “B-Stuc verdient deze erkenning absoluut. Alle ingezonden Belgische projecten waren zeer mooie verwezenlijkingen, maar B-Stuc tilde hun project nét dat tikkeltje hoger. Hun creatief gebruik en het vakmanschap met onze producten is de positie van runner-up in de International Trophy zeker waard. Ze verdienen deze tweede plek ten zeerste.“


Afwerkingsbedrijf B-Stuc runner-up in Saint-Gobain Gypsum International Trophy

Creativiteit met Saint-Gobain producten bekroond door International Trophy

De internationale bouwmaterialenspecialist Saint-Gobain beloont tweejaarlijks de creativiteit en het vakmanschap met gipskartonplaten en pleisters van bedrijven wereldwijd. De Trophy eert vakmensen die de oplossingen van Saint-Gobain inzake duurzaamheid, comfort, veiligheid, esthetiek en modulariteit gebruiken om het hoofd te bieden aan een duurzamere wereld. De twaalfde editie van de Trophy vond dit jaar digitaal plaats op 5 november: 350 bedrijven uit 32 landen namen het in 6 categorieën tegen elkaar op: niet-residentieel, residentieel, pleisters, gipskartonplaten, plafonds en innovatie & duurzaamheid. Door corona vond de International Trophy pas dit jaar plaats, in plaats van in 2020.

Voor 5 van de 6 categorieën waren er ook Belgische inzendingen: Mila BV (niet-residentieel), Tecnospace NV (gipskartonplaten), Kempische Interieurbouw BVBA (plafonds), FG Parachevement SPRL (residentieel) en B-Stuc (pleisters). Deze inzendingen waren de winnaars van de Belgische Gypsum National Trophy in hun respectievelijke categorieën in 2019. De negenkoppige jury van de International Trophy bestond uit Managers van Saint-Gobain, vooraanstaande architecten en experten en academici inzake architectuur.

De winnaars binnen alle categorieën zijn:

Ook interessant


Build for Life