Algemeen

67 nieuwe Benor-kleuren voor kleiklinkers van De Saegher

Om zich nog sterker op de openbare markt te positioneren heeft De Saegher CRH Clay Products voor vier nieuwe buitenlandse kleiklinkerfabrieken in Duitsland en Nederland het Benor-keurmerk aangevraagd én verkregen. Hiermee breidt De Saegher zijn gamma Benor-kleuren gevoelig uit en bewijst het dat het ijzersterke kwaliteitsgaranties kan voorleggen die voor de openbare markt onontbeerlijk zijn.

De Saegher beschikte voor zijn AKA-Stradalit-fabriek al geruime tijd over een Benor-keurmerk klasse A. Klasse A duidt op een ultra lage absorptie en een extreem hoge hardheid, hetgeen een lange levensduur garandeert met een lage vervuilingsgraad. Alle producten van Joosten Kessel en Joosten Wessem, twee kleiklinkerfabrieken uit Nederlands Limburg die bekend staan om hun uitgebreid en expressief kleurengamma en hun uitgebreid aanbod aan formaten, dragen voortaan ook dit Benor A-label.

Ook de gerenommeerde Duitse fabriek AKA-Oberauslitz beschikt voor al zijn kleiklinkers voortaan over het Benor-merk A. AKA-Oberauslitz produceert onder meer de Kamenz-zeedijkklinkers. Ook de typische “wafeltjes” op de Oostendse zeedijk werden door deze fabrikant geleverd.

De Nederlandse fabrikant de Bylandt, die in Nederland een stevige reputatie opgebouwd heeft met zijn natuurlijk ogende vormbakklinkers, opteerde voor Benor-keurmerk B. Klinkers die dit keurmerk dragen hebben een iets hogere absorptie dan de klinkers met Benor-merk A, maar hebben het grote voordeel dat ze minder glad zijn. De Saegher Clay Products heeft intussen in Poppel en Roeselare de eerste Belgische projecten uitgevoerd met de klinkers van de Bylandt en verwacht mede door dit keurmerk een sterke groei van dit merk.

Met in totaal 67 nieuwe Benor-kleuren met 25 verschillende afwerkingsvormen bovenop het bestaande Stradalit-gamma bewijst De Saegher CRH Clay Products eens te meer dat het kwaliteit weet te koppelen aan een uitgebreid en gevarieerd aanbod.
Build for Life