5 x originele ideeŽn die je zelf kan maken van hout

29 juni 2022 Bron: Bouw & Wonen
5 x originele ideeŽn die je zelf kan maken van hout
Er zijn maar weinig klus materialen zů veelzijdig als hout. De mogelijkheden om unieke objecten te creŽren zijn dan ook oneindig. Je kan het jezelf zo makkelijk of zo moeilijk maken als je maar wenst. En zelfs het benodigde hout kopen kan ontzettend eenvoudig, met maar ťťn druk op de knop. Wil je zelf aan de slag gaan met hout? Hier lees je 5 x originele ideeŽn die je zelf kan maken van hout.

Tuinbank of picknicktafel

Klaar voor een grote klus, met een nog groter resultaat? Wil je het comfort van jouw creatie laten ervaren door iedereen die op visite komt? Bouw dan zelf een tuinbank van hout. Het hebben van een mooie tuinbank kan dť blikvanger zijn in je tuin.

Combineer deze met comfortabele kussens en je kan een relaxte zomer tegemoet gaan in eigen tuin. Ook dit ontwerp kun je zo eenvoudig maken als dat je maar wil. Een tuinbank is namelijk redelijk recht toe recht aan te maken. Wil je jezelf net iets meer uitdagen? Ga dan op zoek naar een iets gecompliceerder ontwerp, zoals een hoekbank of luxe tuinstoel. Wat ook een leuke uitdaging kan zijn om zelf te maken is een picknicktafel. Met uitklapbare bankjes die bevestigd zijn aan de tafel zelf. Met deze klus ben je wel even zoet, maar maak je plek voor iedereen!

Wandbord van hout

Liever een klus die sneller en makkelijker geklaard is dan die hele tuinset? Een wandbord doet het altijd goed in huis en is ontzettend leuk en makkelijk om zelf te maken. Zo kun je hem bijvoorbeeld gewoon in de woonkamer plaatsen, tegen een wand met leuke accessoires erop. Of in de keuken hangen, om je mooiste servies te etaleren. Een wandbord is voor meerdere doelen inzetbaar en staat altijd leuk! Een houten wandpanelen kopen is dan ook zeker een goed idee.

Een houten klok

Het maken van een kleiner object van hout, hoeft niet meteen te betekenen dat het makkelijker is, of dat je sneller klaar bent. Een interessant object om zelf te maken van hout is een leuke wandklok. Je kies zelf de vorm en het overige materiaal uit dat je gebruikt naast het hout. Dit materiaal gebruik je bijvoorbeeld voor de cijfers en de wijzers. Uiteraard kunnen ook deze van hout zijn, maar daar is wel echt precisiewerk voor vereist. Dan moet de klok natuurlijk ook nog werken. Om hem te laten lopen gebruik je een uurwerk. Die je makkelijk aan jouw eigen gemaakte klok kan bevestigen.

Speelkeuken of poppenhuis

Waarschijnlijk een favoriet van je kinderen! Maak een mooie speelkeuken van hout, of een groot poppenhuis met verschillende kamers. Je kinderen zullen trots zijn op het feit dat hun ouders dit zelf in elkaar hebben geklust! En het is ontzettend leuk om je kinderen te zien spelen en plezier te zien hebben, met iets wat je met je eigen handen in elkaar hebt gezet. Er zijn hele leuke ontwerpen online te vinden voor het zelf maken van een speelkeuken of poppenhuis.

Tv-meubel

Misschien wel het meest veelzijdige object van hout dat je zelf kan maken. Je hoeft je namelijk in principe niet te houden aan een bepaald ontwerp of afmetingen, dus je hebt in alles de vrije keuze. Wel of geen deurtjes? Houten planken verticaal of juist horizontaal? De afmetingen ťn natuurlijk een likje verf voor de kleur, zodat deze perfect bij je inrichting past! Met een tv-meubel van hout kun je echt alle kanten op, dus maak er iets moois van. Veel succes!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo