Nieuwbouw

33 nieuwe woningen op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo

Projectontwikkelaar Matexi begint binnenkort met de bouw van 33 woningen tussen Paswerkerij en Koperslagerij op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo (Leuven). In deze wooncluster ‘Spoor 3’ komen 24 huizen en 9 appartementen. Met de bouw van dit nieuwe stuk woonbuurt breit Matexi de derde en laatste fase aan zijn ontwikkeling op deze gewezen spoorwegsite. ‘Spoor 3’ kan in de loop van 2012 worden bewoond.

‘Spoor 3’ omvat 20 tweegevelwoningen en 4 driegevelwoningen met ten minste drie slaapkamers. De laatste fase omvat ook twee duplexappartementen met drie slaapkamers, twee appartementen met drie slaapkamers en vijf tweeslaapkamerappartementen. Elke appartement beschikt over een terras.

Matexi bouwde op de Centrale Werkplaatsen in verschillende fasen reeds 136 woongelegenheden en 7 winkelpanden. Het ganse project omvat zowat 325 woningen. Op de site wordt een publiek park aangelegd en worden een bibliotheek, een buurtcentrum en een horecazaak gebouwd.

Stadswoningen

De site van de Centrale Werkplaatsen van de NMBS was lange tijd een kankerplek in Kessel-Lo. Om de verloedering te stoppen, organiseerde de stad Leuven een projectontwikkelingswedstrijd. Nadat het team van Matexi, Bogdan & Van Broeck Architects en WIT architecten in 2004 de wedstrijd had gewonnen, verwierf Matexi in 2006 het recht van opstal op de gronden van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL). Voorwaarde was dat een derde van de panden goedkopere ‘stadswoningen’ moeten zijn. Door die inspanning zijn de stadswoningen goedkoper dan de ‘marktprijswoning’. Gegadigden moeten wel onder een bepaalde inkomensgrens vallen en bereid zijn 20 jaar in de aangekochte woning te blijven wonen. Omdat Matexi reeds voldoende stadswoningen realiseerde in de vorige fasen zijn de woningen op ‘Spoor 3’ zonder voorwaarden te koop.

Topligging

Grote troef van deze woonbuurt is haar topligging: vlak bij het centrum van Kessel-Lo, op wandelafstand van het Leuvense station en het hart van de universiteitsstad met zijn vele buurtvoorzieningen. Leuven is makkelijk met auto, trein en bus te bereiken. Ondanks haar stedelijke ligging ademt de woonbuurt, geschaard rond het centrale plein, rust uit. De Vlaamse Stadsmonitor verkoos Leuven onlangs nog als aangenaamste woonstad.

Onder het motto ‘Great places to live’ ontwikkelt Matexi al 65 jaar op een professionele manier en met een langetermijnvisie buurten, waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Ook op de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo worden kwaliteitsvolle woningen gebouwd op basis van doordachte ontwerpen. Zij resulteren in een optimale ruimtelijke indeling in een harmonisch architecturaal geheel.

Energiezuinig

Door een optimale vloer-, muur- en dakisolatie duiken de woningen onder de wettelijk voorziene E80-norm. Een diep condenserende hoogrendementsketel zorgt voor een energiezuinige verwarming. Ook akoestisch voldoen de woningen aan de hoogste comfortnorm.

Matexi vertrekt bij zijn ontwikkelingen van een totaalconcept, waarbij stedenbouw en architectuur hand in hand gaan. Met deze geïntegreerde aanpak speelt Matexi op de Centrale Werkplaatsen in Leuven nog enkele troeven uit:
  • de maximale benutting van de oppervlakte laat toe om budgetverantwoord te bouwen zonder in te boeten aan woonplezier;
  • de kleine stadstuin is onderhouds- en dus vrijetijdsvriendelijk;
  • een binnenafwerking op maat met een overzichtelijke prijsvorming en uitvoeringstermijn;
  • gebruik van de nieuwste uitvoeringstechnieken;
  • persoonlijke en professionele begeleiding tijdens het bouwproces.
    100% voltooiingswaarborg

    Dankzij haar jarenlange ervaring en sterke financiële basis biedt Matexi een 100% bankborg voor de volledige voltooiing van de woning. De koper heeft dus de absolute zekerheid dat zijn woning steeds volledig wordt afgewerkt.