26-jarige bekroond als Beste Interieurdesigner van Nederland

  NL   5 oktober 2017 Bron: Ikea
26-jarige bekroond als Beste Interieurdesigner van Nederland
Savannah Staphorsius wint Designdroom
Woensdagavond won de 26-jarige Savannah Staphorsius de allesbeslissende finale-aflevering van Designdroom. De Zaanse ging er met de hoofdprijs vandoor en mag zich daarmee de ‘Beste Interieurdesigner van Nederland’ noemen. Naast het winnen van 10.000 euro als investering in haar eigen interieurbureau, mag ze de komende periode een aantal styling- en interieuropdrachten voor IKEA Nederland vervullen. Ook gaat ze een bezoek brengen aan het Zweedse Älmhult, het kloppend hart van IKEA. Stef Smits uit Zwolle werd tweede in de afvalrace.

De finalisten waren aan elkaar gewaagd en hielden het tot het laatste moment spannend. In de aflevering van vanavond was te zien dat de kandidaten een woonbox – een exacte kopie van de woonkamer van het gezin met het woondilemma – hebben ontworpen en gestyled. De wens van de bewoners was een gezellige leefruimte waar voldoende zitplekken zijn voor als iedereen thuis is. De helft van de week zijn ze namelijk met zijn zessen; hun samengestelde gezin bestaat uit Sander, Thais, hun zoontje Gustavo en de kinderen van Sander (9, 10 en 14 jaar). Ze vonden de woonkamer die ze hadden te ruim, te leeg, ongezellig en kil. Bovendien verschillen Sander en Thais in smaak en stijl. Voor Stef en Savannah een mooie uitdaging om een inspirerende woonoplossing voor te bedenken. De jury gaf de finalisten gelijke kansen, waardoor het oordeel van de bewoners de doorslag gaf. Zij kozen voor het interieur van Savannah en daarmee stond de winnaar van Designdroom vast.

Beste Interieurdesigner van Nederland

Trotse winnaar

Savannah Staphorsius is dolgelukkig met de overwinning: “De finale was spannend, omdat Stef en ik gelijk opgingen in de strijd. Maar ik heb heel goed gekeken naar de wensen van de bewoners, en dat werd gelukkig gewaardeerd. Ik kan als trotse winnaar niet wachten om aan de slag te gaan voor IKEA en vind het geweldig om mijn eigen interieur- en stylingbureau verder uit te bouwen. Super dat ik door kan gaan met wat ik het liefste doe: interieuradvies geven.”

Designdroom

Sinds woensdag 30 augustus was wekelijks op SBS6 te volgen hoe zes interieurdesigners het tegen elkaar opnamen in Designdroom. In het tv-programma streden de kandidaten om de titel ‘Beste Interieurdesigner van Nederland’. In elke aflevering stond een echt woondilemma centraal, waarvoor de designers de mooiste en meest inspirerende ontwerpen maakten met behulp van het IKEA assortiment. Het resultaat werd zowel door de mensen met het woonprobleem als de vakjury beoordeeld. Deze bestond uit woonstylist, journalist en trendwatcher Monique van der Reijden en Interior Designer van IKEA, Kim Wolthof. De afvalrace werd gepresenteerd door Jeroen van der Boom. Het Designdroom format is een co-creatie van IKEA, Talpa Content en Motion Content Group.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo