Nieuwbouw

20 nieuwe sociale appartementen geopend in Antwerpen

De Ideale Woning realiseerde 3 nieuwe sociale huisvestingsprojecten in Antwerpen, 14 appartementen aan de Jaak Coveliersstraat in Merksem, 3 appartementen in de Beukenhofstraat in Merksem en 3 appartementen in de Kroonstraat in Borgerhout.
De stad Antwerpen en de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning opende deze woningen afgelopen woensdag samen met de bewoners in de Jaak Coveliersstraat.

Voor het project in de Jaak Coveliersstraat tekende architect Alexander Janssens de plannen voor de 14 appartementen met twee slaapkamers. Aannemer Nys-Driesen zorgde voor een vlotte bouw van de woningen.

In de Beukenhofstraat ontwierp Meta Architecten een blokje met twee appartementen met twee slaapkamers en één appartement met één slaapkamer. Boxx-Group bouwde de woningen.

De twee appartementen met twee slaapkamers en het ene appartement met vier slaapkamers aan de Kroonstraat in Borgerhout werden ontworpen door architect Els De Ridder. Ook hier voerde Boxx-Group de werken uit.

Samen met de 33 appartementen aan de Bert Verlacktstraat in Borgerhout die we opleverden in 2010 betekent dit 63 nieuwe sociale woningen voor Antwerpen.

Ook de komende jaren blijft De Ideale Woning projecten realiseren in Antwerpen. We zetten hier vooral in op renovatie van ons bestaand patrimonium.
Bij deze renovaties ligt de nadruk op het energiezuiniger maken van onze woningen. Investeren in dakisolatie, isolerende beglazing, energiezuinige condensatieketels voor de verwarming zijn enkele van de geplande maatregelen om de kosten voor de huurder te verminderen.
De Ideale Woning heeft hiervoor een tienjarenplanning opgemaakt en zal tegen 2020 dan ook over een patrimonium beschikken met aanzienlijk betere energieprestaties.