Algemeen

18e-eeuws kasteel 'per ongeluk' gesloopt

Een 18e-eeuws kasteel in de buurt van het Franse Bordeaux is per ongeluk gesloopt. De aannemer moest `Château Bellevue` grondig renoveren, maar bij de communicatie is een en ander fout gelopen. De eigenaar is in shock.
Het 18e-eeuwe `Château Bellevue` was eeuwenlang het architecturale meesterwerk van het Franse dorpje Yvrac, ten oosten van Bordeaux. De dorpsbewoners waren dan ook verbaasd toen het kasteel plots werd gesloopt. "In een paar dagen was het volledig afgebroken", aldus een van de buren.

"Ik wist helemaal niet dat mijn kasteel werd gesloopt", aldus de Russische eigenaar. "Ik ben helemaal in shock." De Russische zakenman had een Poolse aannemer ingehuurd om zijn pas gekochte kasteel grondig te renoveren. Door een communicatiefout hebben de arbeiders echter het kasteel tot op de grond afgebroken.

De Rus heeft alvast verzekerd dat hij het kasteel volledig wil heropbouwen. Naar verluidt zouden de werken binnen de twee jaar al afgerond kunnen zijn. Hij gaat niet op zoek gaan naar de exacte verantwoordelijke van de fout, "le mal est fait", klinkt het.
Build for Life