Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

BIS architectuurwedstrijd laureaat: Atelier met Loft

De begane grond en kelder van een ingesloten pakhuisje werden omgebouwd tot woning, atelier en exporuimte voor een juweelontwerper en verzamelaar van vintagemeubilair.
Een ragfijne structuur in de nieuwe voorgevel laat maximaal licht toe en stapelt een deel van het programma in een fragiel verdicht stalen meubel, dat zich als een duiveltje in een doosje in de bestaande ruimte nestelt. De daardoor vrijgekomen plaats ligt klaar voor exploitatie en wordt ingenomen door een paar mooie stukken vintagemeubilair, die als pronkstukken worden getoond.

Een centraal meubel in Pools grenenhout incorporeert originele delen van de bathroomunit en kastenwand uit Les Arcs (1972) van Charlotte Perriand (n van de eerste vrouwelijke modernistische designers, die onder meer bekend is door haar intensieve samenwerking met Le Corbusier).

De keuken is een originele uitgave van de Boffi K2 keuken van Norbert Wangen (2000). De kelderverdieping profiteert door de split-level van extra licht en verrassende doorkijken.
De toiletdeur en het barmeubel zijn eveneens van de hand van Charlotte Perriand.

Architect: BULK architecten, Berchem, www.bulkarchitecten.be

Klik hier om de foto presentatie te starten


 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Coronavirus / COVID-19
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Hypotheek.be Recticel Wienerberger Loxone
(NS) © 2002 - 2021 Shift Networks bvba