Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Houten jaloezieën: mooi en eenvoudig te onderhouden

Houten jaloezieën, mooi en eenvoudig te onderhouden Houten jaloezieën zijn handig, stijlvol en een mooie sfeermaker voor in uw huis. Met jaloezieën kunt u zelf de lichtval bepalen. Het materiaal hout zorgt bij jaloezieën ook nog eens voor een mooi zachte lichtval. Als u de jaloezieën eenmaal heeft, is het handig om te weten hoe u ze kunt onderhouden. Gelukkig kost dat weinig moeite bij houten jaloezieën. Met de volgende tips gaan ze lang mee.

Het plaatsen van houten jaloezieën

Een duurzaam onderhoud van houten jaloezieën begint al bij het plaatsen. Hout kan overal geplaatst worden, maar bij voorkeur niet in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Het hout kan dan gaan werken en blijvend vervormen. Door de jaloezieën in een droge ruimte te plaatsen kunt u dit voorkomen. Zo blijven uw houten jaloezieën een duurzame aanschaf.

Stof verwijderen van houten jaloezieën

Als u stof verwijderd van uw jaloezieën, bent u al een eind op weg met een goed onderhoud. U kunt dit op verschillende manieren doen, net wat u handig vindt. Een bekende manier is het gebruiken van een stofzuiger met opzetborstel. Het meest handige is om daarbij lange bewegingen richting het langste eind van de lamellen te maken. Bij horizontale jaloezieën maakt u simpelweg een horizontale beweging en bij verticale jaloezieën een verticale beweging. U kunt op ongeveer dezelfde manier stof afnemen met een lamswollen stofdoek. Ook met een spons kunt u makkelijk vuil en stof verwijderen. Extra handig is een speciale jaloezieënborstel. Hiermee kunt u heel snel uw jaloezieën afstoffen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de ladderkoorden als u afstoft, omdat deze soms kwetsbaar zijn.

Schoonmaken en vlekken verwijderen

Als u een vlek ontdekt op uw houten jaloezieën, kunt u deze met een allesreiniger verwijderen. Het is belangrijk dat u deze aanbrengt op een droge doek, en niet direct op de jaloezieën. Zeker bij houten jaloezieën kant dit schade veroorzaken. Dompel de jaloezieën ook niet onder in water. Een beetje vocht is bij houten jaloezieën al genoeg om te reinigen. Ook kunt u houten jaloezieën het beste op hun plek laten hangen wanneer u ze reinigt. Daarmee voorkomt u dat ze later niet goed meer passen.

Houten jaloezieën aanschaffen

Jaloezieën zijn handig, makkelijk te onderhouden en sfeervol in uw huis. Bij houten jaloezieën ervaart u extra sfeer door de zachte lichtval. Bij Creon Raamdecoratie heeft u een ruime keuze aan jaloezieën van hoge kwaliteit voor een zachte prijs. U kunt de prijs vooraf zelf berekenen, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.
Bron: Bouw & Wonen
 

Meer over Binnenafwerking


Producten voor Binnenafwerking


Video`s over Binnenafwerking


Bouw & Wonen Partners: Recticel Wienerberger Easykit bouwinfo
(NS) © 2002 - 2023 Shift Networks bvba