Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

BIS architectuurwedstrijd laureaat: Kantoor met appartement

Een woning met een oude garage in de stad, met werkputten, zenitaal licht, de geur van afgedraaide olie en rubber werd een nieuwe woon-/werkplek in de stad, met weer een werkput, zenitaal licht, de geur van verse soep en epdm.
Enkel de grote poort onderaan de rijwoning verraadde vroeger de aanwezigheid van de garage in het binnengebied. De doorrit naar de loods is nu een carport n toegang tot de woning geworden. Deze neemt niet alleen het gelijkvloers en de eerste verdieping van de rijwoning in, maar ook de volledige ruimte van de vroegere loods.

De loods werd omgebouwd tot een ontdubbelde tentstructuur. Een buitentent bekleed met epdm met daarin de binnentent die de delen ruimtelijk verbindt en het hoogteverschil tussen straat en tuin volgt. Tussen de twee lagen zit het slaapgedeelte van de ouders verborgen, even discreet weggestopt als de slaapverdieping van de dochters.

In de inkom en keuken worden klanten ontvangen en het ijs gebroken, in het bureau wordt over hun project nagedacht, in de eetplaats wordt met hen vergaderd.
Eens de klanten zijn vertrokken blijft enkel het kleine bureau over; inkom, keuken en eetruimte worden weer woonplek. Het bureau zit verscholen in de knik van het gebouw, tussen de keuken en eetruimte, de dieper gelegen ruimte kijkt uit op de naar het westen gerichte patiotuin.

Verspreid over het gelijkvloers liggen nog 2 andere tuinen: de moestuin in het oosten en de relaxtuin in het zuiden. Het zonlicht valt altijd wel ergens binnen.

Architect: Volt-architecten, Gent, www.voltarchitecten.be

Klik hier om de foto presentatie te starten


 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Coronavirus / COVID-19
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Hypotheek.be Recticel Wienerberger Loxone
(NS) © 2002 - 2021 Shift Networks bvba