Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

BIS architectuurwedstrijd laureaat: Bel-etage met atelier

Aan de rand van de stad ligt dit gebouw tussen een drukke weg en een achterliggende bomenzee die van op straat onzichtbaar is. Boven bevond zich het woongedeelte met een weinig aangenaam zicht op de asbestdaken van de onderliggende loodsen.
Wonen en werken combineren en toch scheiden, bleek niet gemakkelijk realiseerbaar op n perceel, zeker niet in het geval van een rijwoning zoals hier. Er werd dan ook opnieuw gekozen om boven te wonen, zoals vroeger, maar dan toch helemaal anders

Beneden bevindt zich nu het atelier, boven werd een bel-etagewoning met bel-etagetuin gerealiseerd. Vanuit het woongedeelte is er bewust geen zicht op het werk dat nog te verzetten is. En vanuit het werkgedeelte niet op een afwas die nog moet gebeuren of speelgoed dat verspreid ligt over de grond. De lange trap van het gelijkvloers naar de eerste verdieping (op +4,20 m) is de route van het woon-/werkverkeer geworden.

Het atelier beneden heeft een buitenkamer onder de hoogstammen waar de rode wingerd van de buren over de muren stroomt. De leefruimtes en de slaapkamers boven hebben terrassen aan de rand van het groendak, overgoten met zuid- en westenlicht.

Architect: Dhooge & Meganck, Gent, www.dhoogemeganck.be

Klik hier om de foto presentatie te starten


 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Coronavirus / COVID-19
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Hypotheek.be Recticel Wienerberger Loxone
(NS) © 2002 - 2021 Shift Networks bvba