Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

BIS architectuurwedstrijd laureaat: Schoenwinkel met appartement

Het project bevindt zich in een straat met rijwoningen aan de rand van het oude centrum van Belsele. Door de volumes van verschillende grootte en een aantal wachtgevels, maakt het geheel een verbrokkelde indruk.
De opdracht was: op een smalle kavel een (kinder)schoenwinkel met appartement realiseren. Het nieuwe gebouw werd aan de profielen van beide buurgebouwen aangepast zoals verplicht door de stedenbouwkundige voorschriften.

Gezien de grote diepte van het bouwperceel en de beperkte mogelijkheden om licht binnen te brengen door de smalle voor- en achtergevel, werd centraal in de winkel een patio voorzien.
De verfijning van het interieur staat tegenover de robuuste ruwbouw: gekaleide wanden van betonmetselwerk, betonnen vloeren en plafonds.

De trappen naar en in het appartement werden rondom een houten meubel gewikkeld. Hierin zitten de ondersteunende functies zoals vestiaire, toilet, berging, keuken, kasten en technieken.
Een vide verruimt de leefruimte naar de mezzanine met slaapruimte.

Door de maximaal opengewerkte achtergevel ontstaat een direct contact met het dakterras en het daarachter liggende groendak.
Door op de juiste plaatsen doorkijken te voorzien wordt het kleine appartement toch zeer ruimtelijk.

Klik hier om de foto presentatie te starten


 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Coronavirus / COVID-19
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Hypotheek.be Recticel Wienerberger Loxone
(NS) © 2002 - 2021 Shift Networks bvba