Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Winnaar Bis architectuurwedstrijd

Voor het vijfde opeenvolgende jaar organiseerde bis een architectuurwedstrijd. Het thema van 2013: Wonen in appartementen

Het winnend project
Vier inventieve stadsappartementen rond een patio
Architect: Atelier Vens Vanbelle

Dit gebouw verrees op de plek waar ooit een uitgebrande kostuumwinkel stond. Enkel de achtergevel is blijven staan. Het project past vier nieuwbouwappartementen zo in elkaar dat ze onder, boven en door elkaar lopen. Elk appartement kijkt zowel uit op de straat, op het binnenpleintje als op de koer, zodat er op elk moment van de dag wel ergens zonlicht binnen schijnt.

Italiaans binnenplein

Je komt het gebouw binnen langs een bijzonder binnenpleintje. Het architectenduo was kort voor de start van het project op reis in Itali, en daar is het idee gegroeid. Je ziet daar ontelbaar veel binnenpleinen met trappen, balkonnetjes en voordeuren, op plekken waar je het niet verwacht. Dat was hier ook de bedoeling: dat je binnenstapt en niet meteen weet hoe de appartementen georinteerd zijn.

De patio zorgt voor een unieke circulatie doorheen het gebouw. De bewoners komen elkaar hier tegen, of zien elkaar af en toe door een raampje passeren, zonder dat de privacy wordt geschonden. Niemand kan bij een ander binnenkijken.

De patio werd opgebouwd met stenen gerecupereerd uit het afgebrande gebouw. Boven de patio bevindt zich een grote spiegel vervaardigd uit gepolijst aluminium. Deze werd zo gepositioneerd dat die de hele dag het zonlicht naar beneden kaatst en - gezien van beneden - de lucht reflecteert.

Klik hier om de foto presentatie te starten


 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Coronavirus / COVID-19
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Hypotheek.be Recticel Wienerberger Loxone
(NS) © 2002 - 2021 Shift Networks bvba