Tuin

Tuintips voor de laatste week van augustus

Tuintips voor de laatste week van augustus
Hortensia's moeten het vooral van de bloei hebben. Niets is echter zo variabel en wisselvallig als de blauwe kleur bij hortensia's. Het is een fenomeen dat eigen is aan deze plant om naar gelang de zuurtegraad van de bodem te veranderen van kleur.` In deze periode komt er heel wat organisch 'afval' uit de moestuin. Ideaal om te starten met een composthoop. Compost is en blijft de goedkoopste bodemverbeteraar en zelfs in het kleinste tuintje komt een composthoop van pas.

In het laatste weekend ( 30 & 31) van augustus kan je in de rozentuin van Casteels meer dan 100 rozenvariëteiten bewonderen maar er is ook allerlei randanimatie. Natuurpunt organiseert op 23 en 24 augustus de Europese nacht van de vleermuis. Hét uitgelezen moment om kennis te maken met deze mysterieuze vliegende zoogdiertjes. Overal in Vlaanderen (meer dan 45 locaties) nemen ervaren gidsen je mee naar de boeiende wereld van de vleermuis.

In de moestuin wordt het ook stilaan tijd om de voorbereidingen naar het najaar op te starten. Op lege percelen kan je bijvoorbeeld best nu een groenbemester inzaaien om onkruidgroei te voorkomen.

Lees het complete artikel op Groen.net

Ook interessant