Duurzaam Bouwen

Kleine windturbines op de proef gesteld

Bedrijven die actief zijn op het gebied van windenergie of geïnteresseerd zijn in de toepassing daarvan, hebben op dinsdag 18 oktober 2011 de gelegenheid om over dit onderwerp in discussie te gaan. Het Nederlands-Duits energie-forum ‘Kleine windturbines op de proef gesteld’ brengt vooraanstaande Nederlandse en Duitse producenten, verenigingen en deskundigen uit politiek en industrie bijeen. Tijdens het forum in het Meeting Plaza te Utrecht zullen de voor- en nadelen van kleine windturbines worden besproken. Daarnaast zullen actuele projecten in beide landen, nieuwe technieken en trendverwachtingen aan de orde komen. Het forum wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in opdracht van het Duitse ministerie van economische zaken en technologie (BMWi).

“Windenergie is schoon, raakt nooit op en wordt door velen gezien als de beste oplossing voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Binnen de bebouwde omgeving kunnen kleine windturbines een goed alternatief zijn, bijvoorbeeld op bedrijfsdaken”, zegt Anouk de Jong, exportadviseur bij de DNHK. “Windturbines zijn bovendien goed voor het imago, maar halen ze ook voldoende rendement en kunnen ze andere systemen vervangen of dienen ze slechts als aanvulling?”

Het discussiepanel bestaat uit Nederlandse en Duitse experts als SMA Solar Technology AG, RLE International GmbH, Renewables Academy AG, de Nederlandse en Duitse ministeries van economische zaken, de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA), het Bundesverband für Kleinwindanlagen, Windtest Grevenbroich GmbH en RenCom.

Aansluitend aan het forum vindt op woensdag 19 oktober 2011 een ontmoetingsdag met Duitse aanbieders van kleine windturbines plaats. Gesprekken met deze bedrijven kunnen op verschillende locaties in Nederland plaatsvinden. Een lijst van deelnemende bedrijven is bij de DNHK verkrijgbaar.

Beide evenementen zijn kosteloos bij aanmelding voor 30 september 2011.
Voor uitgebreide informatie over het evenement, klik hier