Algemeen

TU-studenten bouwen vuurtoren van bierkratten

Vier studenten Civiele Techniek van de TU Delft gaan komend weekend een vuurtoren van bierkratten bouwen op Schiermonnikoog. Binnen vijf uur willen de studenten met 1330 kratjes een toren van 8,64 meter hoog hebben gebouwd. De studenten worden bijgestaan door prof.ir. Leo Wagemans, hoogleraar Algemene Constructieleer.
De bierkratten-vuurtoren wordt gebouwd op het terras van een café op het eiland. De Delftse studenten doen de stunt in opdracht van Brand Bier om het 25-jarig bestaan van de kroeg te vieren.

De vier, allen regelmatige bezoekers en/of werknemers van het café, hebben eerder aan stunts met bierkratten meegewerkt, zoals bij de Heineken Bierkrattenbrug (2004, zie foto), de Brand Krattenkerstboom (2004) en de Amstel Beer Arc de la Clayette (2005).

De krattenconstructie wordt een holle slanke toren, in tegenstelling tot de eerdere constructies die alle massief waren en verzwaard met lege flesjes. Het ontwerp zal bestendig moeten zijn tegen de onstuimige wind die over het eiland kan waaien.

In totaal worden 36 lagen kratjes op elkaar gebouwd. De geschatte bouwtijd is vier tot vijf uur. De bouw begint op vrijdagavond om negen uur.
Build for Life