Keukens

Brandt kiest voor wit

Wit is weer helemaal in. Sinds de IPod wit onlosmakelijk verbond met hip en stijlvol, zie je deze trend steeds meer opduiken. Nu ook in de keuken. Want met de lancering van de witte inductiekookplaat zet Brandt, West-Europees fabrikant van elektrische huishoudtoestellen, de toon voor een nieuwe generatie inductiekookplaten.

De witte trend zet zich onverminderd voort: auto’s, meubelen, laptops … ze volgen allemaal het voorbeeld van de IPod. Brandt speelt hier ook op in met een witte inductiekookplaat. Deze stijlvolle kookplaat laat zich perfect integreren in een totaalconcept van wit en is bovendien kleurvast. De maximale oppervlaktetemperatuur van de kookplaat bedraagt immers 90 °C, tegenover 450 °C bij een klassieke vitroplaat, wat inbranden en verkleuren onmogelijk maakt.

Tijdwinst en flexibiliteit

De witte inductiekookplaat van Brandt bestaat uit vier onafhankelijke kookzones. Elke kookzone beschikt over een totaalvermogen van minstens 2200 Watt en is dus geschikt om tot een maximale kooktemperatuur te komen in een minimum van tijd. Bovendien past het verhittingsoppervlak van de kookzones zich automatisch aan aan de diameter van de kookpot, groot of klein, van 10 tot 21 cm. Je hoeft dus niet na te denken over welke kookzone je gaat gebruiken. Voor precisie en snelheid zorgen ook de tiptoetsen waarmee elke kookzone is uitgerust. Je kunt er een van de twaalf kookinstellingen mee kiezen: van 50 tot 3100 Watt. Het laagste vermogen is ideaal om chocolade te smelten.

Met de Boosterfunctie kun je rechtstreeks en onmiddellijk de volle kracht van de kookzone aanwenden. Perfect dus om je vlees dicht te schroeien of een vloeistof snel te doen koken. De kookplaat is ook voorzien van een ingebouwde timer die voor elke kookzone afzonderlijk kan worden ingeschakeld. Hiermee kun je een kooktijd ingeven van 1 tot 99 minuten. De kookzone schakelt na verloop van de ingegeven tijd vanzelf uit.

Veilig, hygiënisch en energiezuinig

Naast prestaties draagt Brandt ook veiligheid hoog in het vaandel. De kookplaat is uitgerust met een veiligheidssysteem dat je zonder zorgen laat koken. Een oververhittingsbeveiliging begrenst de temperatuur onder de warmtebron tot 300 °C, een toetsenvergrendeling vermijdt dat de kookplaat ongewild opwarmt en de kookplaat schakelt uit wanneer een vloeistof overloopt of een pan vergeten wordt. Bovendien vindt warmteproductie enkel plaats waar potten en pannen staan, waardoor gemorst voedsel niet aanbakt. Eén veeg met de spons en de plaat glimt als tevoren.

Bovendien bespaart inductie 45% energie vergeleken met traditionele kookplaten. Inductiekookplaten verwarmen de gerechten zonder zelf op te warmen. Doordat de hitte rechtstreeks aan de kookpot wordt doorgegeven, is er geen energieverlies.