Sterk en karaktervol, de pvc vloer

PVC-Vloeren
Heb je plannen om je huidige vloer te vervangen of ga je binnenkort een nieuwe woning betrekken? Een pvc vloer kan dan een zeer goede keuze zijn. In tegenstelling tot veel traditionele vloeren, heeft een pvc vloer tal van voordelen. De positieve eigenschappen van een pvc vloer zijn, naast het uiterlijk, de duurzaamheid, slijtvastheid en hun geluiddempende werking. Bovendien zijn deze vloeren prettig in gebruik, hygienisch en eenvoudig te reinigen.

Een pvc vloer heeft uitstraling

De vloer is vaak het eerste wat opvalt als je een woning binnenloopt, het is dus zaak om ervoor te zorgen dat je bezoek een goede eerste indruk krijgen. Een vloer zegt immers veel over de bewoners van een woning. Met een pvc vloer kies je bewust voor een vloer met uitstraling. Door de nieuwste technieken is een pvc vloer inmiddels bijna niet meer van een echt houten- of stenen vloer te onderscheiden. Je profiteert van alle voordelen en hebt geen last van de nadelen van een houten vloer. Kortom, een pvc vloer geeft je woning de exact die uitstraling waar je naar op zoek bent.

Het is een 'stille' vloer

Als je ooit hebt gekozen voor een vloer van laminaat of een echte houten vloer, dan ben je ongetwijfeld bekend met het grootste nadeel: het geluid. Je hoort echt alles, van de voetstappen van huisgenoten tot het gedribbel van de poten van je hond. Dat is soms vervelend voor jezelf als je een vrijstaande woning hebt, maar woon je echter in een appartement dan is dat vaak een bron van ergernis voor je buren. Met een pvc vloer hebben jij en je buren geen last van storende geluiden. Het bekende 'bonken' van het contactgeluid is volledig afwezig. In dat opzicht verbetert een pvc vloer het woonplezier.

Een pvc vloer en vloerverwarming

Een van de meest gewaarde eigenschappen van een pvc vloer, is dat deze snel de omgevingstemperatuur opneemt. De kans op koude voeten is minimaal. Om het echt eer comfortabel te hebben is het goed om te weten dat een pvc vloer bijzonder geschikt is voor vloerverwarming. Er is een specifieke, gelijmde variant die dikwijls wordt geadviseerd om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Een pvc vloer is bijzonder duurzaam

Als je een nieuwe vloer aanschaft dan wil je daar jarenlang plezier van hebben. Niemand zit erop te wachten om een nieuwe vloer al na een paar jaar te vervangen. Een pvc vloer is bijzonder duurzaam. Door de sterke toplaag gaat een pvc vloer in de praktijk veel langer mee dan iedere andere vloer. De toplaag is slijt- en krasvast en vereist weinig onderhoud. Je geniet dus jaar in en jaar uit van een kwalitatief bijzonder sterke vloer.

Een pvc vloer in natte ruimtes

Veel badkamers zijn voorzien van vloertegels. De reden is logisch: de meeste vloertypes zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes. Een pvc vloer is echter anders dan alle andere vloeren. Je kunt een pvc vloer dan ook gewoon in de badkamer gebruiken, zo behoud je een geheel uniforme uitstraling en geniet je ook in de badkamer van de unieke eigenschappen van deze unieke vloer.

De eigenschappen

Alle bovengenoemde eigenschappen zijn het waard om in je achterhoofd te houden als je op zoek gaat naar die nieuwe, perfecte vloer.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo