De Verbouwing

De nieuwe slaapkamer krijgt vorm

De nieuwe slaapkamer krijgt vorm
De verbouwing wordt steeds interessanter. Waar er in de beginfase veel is gesloopt, krijgt de nieuwe woning nu snel vorm en kan de bouwheer gaan dromen over de inrichting van de woning. Zover is het natuurlijk nog lang niet, maar de nieuwe slaapkamer heeft nu zijn dak gekregen en het wordt duidelijk dat de grote raampartijen straks een enorme hoeveelheid licht de woning binnen laat komen. Net als het overdekte terras beneden, krijgt de slaapkamer ook een kleine dakoversteek om ervoor te zorgen dat de zon in de zomer de kamer niet te snel opwarmt. In de winter daarentegen mag de zon volop de kamer binnendringen.

Het dak van de slaapkamer is inmiddels voorzien van osb-platen. Het dak is dus "dicht" en klaar om verder af te werken.

De verbouwing - slaapkamer

Op de foto hierboven is de kleine dakoversteek al te zien. Het 'open' gedeelte van de dakrand krijgt nog een verzonken dakgoot, die onzichtbaar wordt voor de bewoners.

Met de isolatie tegen de muur heeft de woning zijn bijzondere vorm gekregen. De muur van de achterzijde van de slaapkamer valt als het ware voorover. De benedenverdieping krijgt eenzelfde hellende achtermuur. Voor en naast de slaapkamer komt een ruim dakterras. Een deel van het terras zal ingericht worden als groendak.

De verbouwing - slaapkamer

De poutrelle ondersteunt het dak van de slaapkamer en staat in de hoek van de kamer. Deze stalen balk blijft straks zichtbaar, het glas wordt zonder profiel rondom de balk geplaatst. Uiteraard krijgt de balk een zelfde kleur als de raamkozijnen.

De verbouwing - slaapkamer

Ondanks de dakoversteek is een goede zonwering waarschijnlijk noodzakelijk. De bouwheer heeft besloten de vier seizoenen eerst eens te ervaren voordat er wordt besloten zonwering te plaatsen. Er worden al wel voorzieningen getroffen voor eventuele zonwering.

Ook interessant